Video: ZenFone 6 ar putea avea un „notch” într-o parte a display-ului

05.11.2018
Video: ZenFone 6 ar putea avea un „notch” într-o parte a display-ului

Săptămâna trecută am văzut primele imagini cu prototipurile seriei de smartphone-uri ZenFone 6 de la ASUS, iar acum avem şi primul clip video cu unul dintre acestea. Nu este clar dacă acest design cu notch întro parte este design-ul final pentru ZenFone 6, însă cu siguranţă este cel mai ciudat telefon cu ecran decupat de până acum, mai ales având în vedere tendinţele pieţei, care încearcă prin diverse metode să renunţe complet la mult criticatul „notch”.

Se pare că printre design-urile care au şansa să ajungă pe piaţă se numără şi modelul cu notch în partea dreaptă a ecranului, care crează un spaţiu între indicatorul de baterie de pe bara de notificări şi restul pictogramelor. Acest design este neobişnuit, însă nu tocmai ieşit din comun, acum că am văzut notch-uri de toate dimensiunile şi toate formele. Totuşi, un design cu notch central ar fi de preferat pentru cei care apreciază design-ul simetric.

ZenFone 6 surprins în clipul de mai sus pare să beneficieze şi de alte diferenţe de design. Camerele foto duale sunt poziţionate central, iar sub acestea senzorul de amprentă pare să fie încadrat cumva în modulul de cameră (asta dacă acea zonă neagră nu este un fascicul laser pentru focalizare). Spatele din sticlă este curbat la margini, iar sub display poate fi observat în continuare un spaţiu destul de mare, pe care l-am întâlnit şi pe generaţia ZenFone 5.

Nu avem încă informaţii despre hardware-ul intern de pe ZenFone 6, însă dacă ASUS păstrează tradiţia, modelul „standard” va fi echipat cu hardware mid-range, în timp ce un model „Z” sau „Pro” va integra hardware-ul de top al momentului (probabil noul Snapdragon 8150/855). Lansarea este aşteptată în primăvară, în cadrul unui eveniment în cadrul Mobile World Congress 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult