Viitorul terminal Nokia cu 3D Touch a fost anulat, afirmă surse interne

21.07.2014
Viitorul terminal Nokia cu 3D Touch a fost anulat, afirmă surse interne

Microsoft a anunţat acum patru zile că va opera o restructurare care se va solda cu concedierea a 18.000 de angajaţi în cursul următoarelor 12 luni, iar primele efecte ale schimbărilor interne deja se fac remarcate. După abandonarea  gamei Nokia X şi externalizarea serviciului MixRadio, se pare că Microsoft va renunţa şi la lansarea terminalului cu control 3D Touch.

Zvonit încă de anul trecut sub numele de cod Goldfinger şi redenumit între timp McLaren, viitorul terminal Nokia ar fi trebuit să ofere un sistem de control interesant numit 3D Touch. Tehnologia din spatele acestui sistem de control nu este cunoscută, afirmându-se doar că este bazată pe cea implementată şi în celebrul sistem de control Kinect, iar aceasta ar fi trebuit să ofere modalităţi noi de control.

Sursele din interiorul Microsoft au afirmat că sistemul de control 3D Touch va permite utilizarea zonelor din jurul ecranului, un telefon putând fi pornit doar pin simpla apucare a acestuia în mână fără a mai fi nevoie de vreun buton Power/Lock, iar funcţia MixView va oferi interacţiuni suplimentare cu un Live Tile atunci când utilizatorul va apropia degetul de acesta fără a atinge ecranul, cum ar fi deschiderea unor panouri suplimentare cu tipuri diferite de conţinut.

Conform unor surse anonime din interiroul companiei care au fost citate de Windows Phone Central, Microsoft a renunţat definitiv la ideea lansării terminalului McLaren. Acesta ar fi trebuit să fie lansat undeva către sfârşitul acestui an, însă Microsoft a hotărât să renunţe la acesta din cauza costurilor şi a oportunităţilor nesigure de îmbogăţire a tehnologiei 3D Touch. Decizia a fost luată cu câteva săptămâni înainte de anunţarea restructurărilor, însă a ieşit la iveală abia după anunţarea acestora.

Vestea proastă este aceea că Microsoft nu mai are acum nici un terminal de vârf pentru acest final de an, Lumia 930 urmând să ocupe acest rol până în primăvara anului viitor. Conform programului de lansări publicat de Evleaks, Microsoft va lansa două modele mid-range numite Tesla şi Superman în cursul acestei toamne, însă acestea au rămas acum şi singurele produse care vor vedea lumina zilei în 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News