Vivo a prezentat primul smartphone cu senzor de amprentă sub display

Vivo a prezentat primul smartphone cu senzor de amprentă sub display

În ciuda faptului că nu este un brand prezent pe piaţa internaţională, Vivo este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume. Compania activează în principal în China, unde reuşeşte să se situeze în fiecare trimestru pe primele locuri la vânzări de smartphone-uri. Astfel, nu ar trebui să ne mire faptul că Vivo este prima companie care a prezentat în mod oficial un smartphone cu senzorul de amprentă sub display de la Synaptics. Mai interesant este însă faptul că design-ul şi specificaţiile sunt finale, deci compania chineză este gata să bage acest dispozitiv pe linia de producţie finală.

Momentan nu avem o listă de specificaţii tehnice ale telefonului, un nume sau o dată de lansare, însă cu siguranţă avem de a face cu un dispozitiv din gama high-end. Acesta foloseşte un display OLED mare pe format 18:9 şi margini subţiri, o construcţie metalică pe partea din spate, vine cu  un sistem dual-camera şi integrează chiar şi un jack de căşti, ceva ce majoritatea dispozitivelor din această gamă nu mai oferă.

Senzorul de amprentă a fost integrat în partea de jos a dispozitivului, simpla atingere a ecranului cu degetul înregistrat în zona aceea asigurând deblocarea. Se pare că senzorul de amprentă nu este la fel de rapid precum cele „clasice”, folosite până în prezent, însă pare să fie mai rapid totuşi decât sistemul de deblocare Face ID de la Apple.

Conform Vivo, telefonul va fi lansat în prima parte a anului 2018, deci probabil că acesta va ajunge în mâinile utilizatorilor înainte de sfârşitul lunii martie. Singurul dezavantaj al dispozitivului Vivo prezentat la CES este mufa de încărcare, care foloseşte în continuare standardul micro-USB şi nu USB Type-C.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult