Vivo Apex 2019 este un alt telefon fără butoane şi fără USB, cu un design impresionant

24.01.2019
Vivo Apex 2019 este un alt telefon fără butoane şi fără USB, cu un design impresionant

Anunţul lui Meizu Zero de ieri seară nu a fost întâmplător. Vivo pregătea un anunţ oficial pentru Apex 2019 astăzi, iar acesta a venit. Asemeni modelului Zero de la Meizu şi dispozitivul Vivo Apex 2019 este lipsit complet de port-uri la exterior, însă integrează alte câteva surprize interesante, unele urmând a fi dezvăluite la Mobile World Congress 2019.

Noul Vivo Apex 2019 este un adevărat smartphone „concept”. Acesta nu este anunţat ca un produs finit încă, ci doar ca o demonstraţie tehnologică pentru ceea ce este posibil în acest moment. Avem de a face cu un smartphone cu ecran complet pe partea din faţă, fără decupaje sau orificii pentru cameră. Acesta măsoară 6,39” în diagonală şi beneficiază de un panou AMOLED. Marginile sunt aproape inexistente pe trei dintre laturi, doar în partea de jos fiind vizibilă o mică bandă neagră.

Spatele dispozitivului este acoperit de un panou de sticlă curbat în toate direcţiile, design-ul telefonului fiind inspirat de picăturile de apă, acest dispozitiv fiind dezvoltat sub numele de cod „Waterdrop”. Interesant este faptul că spre diferenţă de majoritatea dispozitivelor disponibile în acest moment pe segmentul high-end, Apex 2019 are camere foto la nivel cu capacul din spate al telefonului. De altfel, acesta pare să fie şi puţin mai gros decât alte modele disponibile în acest moment.

Motivul pentru creşterea în dimensiuni în profil ar putea fi integrarea unui modem 5G într-una dintre variante, componentă care necesită mai multe antene decât un dispozitiv 4G. CEO-ul OnePlus, Carl Pei, a vorbit în urmă cu câteva luni despre aceste limitări tehnologice ale tehnologiei 5G, spunând că telefonul OnePlus va fi considerabil mai mare în dimensiuni datorită acestor noi componente. Astfel, şi Apex 2019 Pare să ia puţin în greutate.

Apex 2019 nu are niciun buton pe nicio parte şi nu pare să aibă nici orificii de vreun fel pentru difuzoare, căşti sau încărcare. Spre diferenţă de Meizu, Vivo a integrat însă un port magnetic pentru încărcare şi transfer de date, însă acesta va fi mai mult ca sigur proprietar, deci pierderea sau deteriorarea lui va fi foarte problematică. Sunetul este redat prin panoul AMOLED, în timp ce toată suprafaţa lui poate fi folosită pentru deblocarea prin amprentă. Acesta este primul smartphone cu senzor de amprentă pe tot ecranul.

Galerie foto

Butoanele fizice de pe laterale sunt înlocuite cu o suprafaţă tacticlă cu răspuns tactil, în timp ce camera foto frontală lipseşte cu desăvârşire. Imaginile nu prezintă o astfel de cameră nicăieri, nici măcar pe laterale în format „periscop” cu motoraşe asemeni conceptului Apex de anul trecut. Compania încă nu vorbeşte despre această componentă. Camerele de pe spate sunt însă în format 12 + 13 megapixeli, cu un blitz LED. Spre diferenţă de Meizu, Vivo nu a vorbit despre rezistenţă la apă sau încărcare wireless.

În cele din urmă, la nivel de configuraţie hardware, avem de a face cu un chipset Snapdragon 855, opţiuni de 256 sau 512 GB stocare internă şi 12 GB memorie RAM şi conectivitate 5G. Detaliile complete despre acest dispozitiv vor fi prezentate peste o lună la Mobile World Congress, unde sperăm să aflăm şi informaţiile despre camera foto, acumulator şi dacă există sau nu încărcare wireless pe acest dispozitiv.

Întrucât vorbim despre un smartphone concept, nu putem încă vorbi despre preţ, însă nu ar fi ieşit din comun ca Apex 2019 să apară în vara acestui an pe piaţă sub forma unui dispozitiv din gama Vivo NEX.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult