Vivo ar putea lansa un telefon pliabil (mai) ieftin sub noul său brand secundar iQOO

15.02.2019
Vivo ar putea lansa un telefon pliabil (mai) ieftin sub noul său brand secundar iQOO

La începutul săptămânii, producătorul chinez de smartphone-uri Vivo a anunţat un nou brand secundar numit iQOO. Momentan, nici Vivo, nici iQOO, nu au anunţat planuri oficiale pentru ceea ce va fi lansat sub acest nume, însă primele imagini scăpate pe internet care include acest brand sugerează că este vorba despre un nou dispozitiv pliabil. Momentan nu putem decât să analizăm imaginile şi să aşteptăm un anunţ oficial din partea companiei.

Ceea ce putem vedea în imagini reprezintă modele 3D realizate pe baza unor planuri oficiale. Se pare că iQOO va fi divizia de smartphone-uri pliaible de la Vivo, iar primul său model ar aborda un design similar cu cel al primului astfel de dispozitiv lansat anul trecut: FlexPai de la Royole. Vorbim despre un dispozitiv mobil cu ecran mare, similar cu o tabletă, care poate fi pliat asemeni unei reviste. Ecranul rămâne la exterior pe ambele părţi atunci când dispozitivul este pliat, putând fi astfel folosit pe post de smartphone, la nevoie.

Galerie foto

Este posibil ca Vivo să fi găsit soluţia la bucla care se realizează în punctul de îndoire, putând probabil să cari acest dispozitiv în buzunar sau într-o geantă mai mică. Nu ştim încă ce funcţii speciale va avea noul telefon pliabil de la iQOO şi ce specificaţii hardware, însă cel mai probabil, acesta va integra hardware de top, asemeni modelelor cele mai performante de la Vivo.

Sursa imaginilor este un cont de pe reţeaua de socializare chinezească Weibo, care dezvăluie şi un preţ de pornire pentru telefonul pliabil iQOO. Acesta ar putea ajunge în magazine la 7.000 yuan, echivalentul a 1.000 de dolari americani. Având în vedere însă că brandul iQOO abia a fost înfiinţat şi că acesta ar putea fi primul său smartphone, este posibil ca dispozitivul din imagini să ajungă pe piaţă mai târziu, iar design-ul din prezent să nu fie reprezentativ pentru produsul final.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult