Nubia, brandul secundar al ZTE, promite un telefon pliabil la MWC

13.02.2019
Nubia, brandul secundar al ZTE, promite un telefon pliabil la MWC

Toată industria aşteaptă mişcarea Samsung în spaţiul dispozitivelor cu display pliabil, însă şi companii mai mici fac eforturi pentru a intra pe această piaţă. După FlexPai de la Royole, ZTE promite să prezinte un nou dispozitiv cu ecran pliabil la Mobile World Congress 2019 sub brandul său secundar Nubia, lansând o imagine de promovare pentru un eveniment de lansare în cadrul târgului cu mesajul „Flex your life”.

Aceasta nu este prima dată când Nubia promite un astfel de dispozitiv. Anul trecut la IFA, compania chineză a venit cu un dispozitiv de purtat la mână cu ecran curbat, care putea înlocui un smartphone. Desigur, dispozitivul era doar un prototip pentru un nou concept de dispozitiv, acesta nefiind lansat în magazine.

Având însă în vedere că o companie chineză a reuşit deja să aducă pe piaţă un dispozitiv pliabil, iar altele cu renume precum OPPO şi Xiaomi pregătesc terenul pentru astfel de lansări, nu este tocmai ieşit din comun să vedem şi producători mai mici care încearcă să se facă remarcaţi în cadrul unui show de tehnologie internaţional. Rămâne de văzut însă dacă acest dispozitiv va fi cu adevărat lansat, sau va fi doar prezentat sub formă de concept la MWC.

ZTE şi-a revenit anul trecut după o mare criză, Statele Unite punând restricţii asupra companiei după ce s-a dovedit că a vândut dispozitive bazate pe tehnologie americană către Iran. Faptul că lucrează la noi dispozitive cu tehnologie inovatoare sugerează că producătorul chinez începe să îşi revină.

Pe lângă dispozitivul pliabil de la ZTE/Nubia, la MWC sunt aşteptate apariţii în premieră ale altor dispozitive pliabile de la companii precum LG, Huawei, Energizer, Samsung şi OPPO.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult