Vivo NEX 2 primeşte ecran secundar pe partea din spate şi renunţă la camera foto retractabilă

27.11.2018
Vivo NEX 2 primeşte ecran secundar pe partea din spate şi renunţă la camera foto retractabilă

Vivo NEX S a atras atenţia prin trăsături nemaiîntâlnite la produsele competitoare, camera frontală care se ridică din lateralul carcasei cu ajutorul unui motoraş electric oferind o soluţie elegantă pentru designul full-creen, cu ecranul acoperind toată partea din faţă a telefonului. NEX S s-a făcut remarcat şi prin felul în care sunetul redat în mod normal de casca audio se propagă direct prin sticla ecranului, mulţumită unui inductor piezoelectric care transformă întreaga suprafaţă a carcasei într-un difuzor. O altă dotare interesantă a fost şi senzorul de amprente plasat sub ecran.

Vivo NEX 2 schimbă puţin reţeta, adoptând un design şi mai ambiţios, care însă exclude componentele cu acţionare mecanică predispuse la defectare. Ideea a fost demonstrată deja de producătorul asiatic Nubia Technology, care a găsit o soluţie inedită împotriva „bretonului” decupat din suprafaţa utilă a ecranului pentru a face loc camerei foto. În loc să vină cu mecanisme complicate pentru ascunderea camerei foto, Vivo NEX 2 preia într-o formă îmbunătăţită conceptul demonstrat prima dată cu seria de telefoane YotaPhone, instalând un al doilea ecran la partea din spate, nu cu tehnologie E-Ink ci OLED, perfect capabil să afişeze imagini la calitate înaltă.

Scopul declarat al ecranului secundar este încadrarea pozelor selfie folosind camera foto principală a telefonului (Vivo NEX 2 nu dispune de cameră frontală în sensul clasic). Practic, versiunea de Android livrată cu modelul Vivo NEX 2 nu face diferenţe între cele două ecrane, oricare dintre acestea funcţionând ca şi ecran principal, în funcţie de orientarea telefonului în mână. Printre avantajele tehnologiei OLED se mai numără şi funcţionalitatea Always-On Display, ecranul secundar putând afişa în mod continuu informaţii utile, cum ar fi mesajele de notificare.

Surprins în poze spion, Vivo NEX 2 nu-şi cedează toate secretele, deocamdată. Putem observa sistemul dual-camera delimitat de un ornament tip semisferă, flash-ul LED şi ceea ce ar putea un senzor avansat pentru recunoaştere facială. Privit din faţă, nu sunt prea multe de spus despre noul flagship Vivo, ecranul decupat după conturul carcase nelăsând loc pentru alte trăsături de design.

Pentru specificaţii complete şi preţul la vânzare va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de lansare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult