Xiaomi a lansat o versiune a modelului Redmi 5 echipată cu 4GB memorie RAM

26.01.2018
Xiaomi a lansat o versiune a modelului Redmi 5 echipată cu 4GB memorie RAM

Lansat în luna decembrie, Redmi 5 este unul dintre cele mai populare modele smartphone din oferta Xiaomi. Însă cumpărătorii au avut de ales doar între variante cu 2GB şi 3GB memorie RAM, ambele fiind percepute mai degrabă ca soluţii de compromis.

Oferta iniţială pentru Redmi 5 includea un model cu 2GB RAM/16 GB memorie internă, disponibil în ofertele magazinelor asiatice pentru echivalentul a 120 dolari. Saltul la modelul cu 3GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare duce preţul la 135 dolari.

Noua versiune Redmi 5 cu 4GB memorie RAM păstrează neschimbată cantitatea de 32GB memorie internă, însă duce preţul la 174 dolari, punând serios la îndoială utilitatea achiziţiei al cărei cost se apropie de preţul unor modele smartphone mai bine cotate.

Restul specificaţiilor rămân neschimbate, toate cele trei variante Xiaomi Redmi 5 punând la dispoziţie un ecran de 5.7” cu rată de aspect 18:9 şi rezoluţie HD+ (1440 x 720), senzor de amprente la partea din spate şi camere foto cu rezoluţie 12MP şi 5MP.

Livrat în carcasă metalică, Redmi 5 este motorizat de chipsetul Qualcomm Snapdragon 450 şi vine echipat cu un acumulator de 3300mAh, fără suport pentru încărcare rapidă. Sistemul de operare este Android 7.1.2 Nougat, adaptat cu interfaţa MIUI 9.1.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult