Xiaomi a lansat Redmi 3s, o versiune îmbunătăţită a popularului Redmi 3

14.06.2016
Xiaomi a lansat Redmi 3s, o versiune îmbunătăţită a popularului Redmi 3

După ce Meizu a făcut primul pas dezvăluind Meizu m3s, o versiune îmbunătăţită a lui Meizu m3, iată că şi Xiaomi a preluat reţeta lansând un înlocuitor pentru apreciatul Redmi 3.

Xiaomi Redmi 3s preia carcasa metalică şi designul frăţiorului mai mare, păstrând neschimbate dimensiunile 139.3 x 69.6 x 8.5mm şi greutatea de 144 grame. Ne alegem cu acelaşi ecran HD de 5” asistat cu butoane capacitive, însă pe spatele capacului nedemontabil găsim în plus un senzor de amprente.

Îmbunătăţirile continuă şi la partea de hardware, Redmi 3s schimbând chipsetul Snapdragon 616 cu mult mai puternicul Snapdragon 430, echipat cu CPU octa-core şi ajutat cu o cantitate de 2GB memorie RAM. Redmi 3s a primit o cameră foto de 13MP, dispunând de sistem phase detection pentru focalizare şi lentile cu deschidere f/2.0. Camera frontală se limitează la rezoluţia de 5MP, însă primeşte lentile cu deschidere f/2.2 pentru performanţe crescute în condiţii de lumină slabă. Lista dotărilor este completată cu 16GB memorie internă expandabilă, suport 4G LTE pentru conexiuni de internet mobil, modul de reţea WiFi N şi suport Bluetooth 4.1, respectiv un receptor GPS compatibil şi cu reţeaua GLONASS. Toate acestea sunt susţinute cu un acumulator de 4100 mAh, mai mult decât suficient pentru a trece cu bine o zi de utilizare intensivă.

În funcţie de bugetul disponibil, Xiaomi Redmi 3s poate fi achiziţionat în variantă cu 2 GB memorie RAM / 16 GB memorie internă la preţul de 106 dolari, respectiv 3 GB memorie RAM / 32 GB memorie internă pentru echivalentul a 136 dolari. Din păcate Xiaomi nu a confirmat încă planuri pentru aducerea noului Redmi 3s şi în pieţele de desfacere din afara chinei, unde acesta va fi disponibil începând cu data de 16 iunie.

Meizu m3s – încă un smartphone accesibil pentru cumpărătorii de rând

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult