Xiaomi ar putea lansa patru smartphone-uri cu cameră de 108 megapixeli în curând

03.09.2019
Xiaomi ar putea lansa patru smartphone-uri cu cameră de 108 megapixeli în curând

În timp ce majoritatea smartphone-urilor de top rămân fidele senzorilor foto cu rezoluţie de 12 megapixeli, în segmentul mid-range, în ultimul an, multe companii au optat pentru senzori mai noi, mai ieftini cu rezoluţii de 48 şi mai recent 64 megapixeli. Se pare însă că acestea vor fi lăsate rapid în urmă de noi senzori foto de 108 megapixeli, precum cel prezentat de Samsung, modelul Bright HMX, anunţat în parteneriat cu Xiaomi. Compania chineză deja pare să aibă în plan lansarea a cel puţin patru modele echipate cu o astfel de cameră.

Conform xda-developers, Xiaomi lucrează în prezent la dezvoltarea a patru dispozitive cu cameră de 108 megapixeli, cu numele de cod Tucana, Draco, Umi şi Cmi. Indiciile au apărut în aplicaţia de galerie dintr-o versiune mai recentă a software-ului MIUI, sistemul de operare Xiaomi bazat pe Android, care a adăugat suport pentru afişarea fotografiilor în rezoluţie de 108 megapixeli (12.032 x 9.024 pixeli).

Înainte de lansarea telefoanelor cu 48, respectiv 64 megapixeli, compania a adăugat suport similar pentru aceste rezoluţii pe anumite dispozitive. În mod implicit, aplicaţia de galerie permitea afişarea fotografiilor la rezoluţie mare, însă nu ştia cum să interpreteze această rezoluţie. Imaginile nu puteau fi mărite prin gestul „pinch-to-zoom” pentru a vedea detaliile extra, pe care rezoluţia ridicată le oferă.

Întrucât anunţul senzorului Samsung ISOCELL Bright HMX a fost realizat în parteneriat cu Xiaomi, alegerea acestuia pentru a construi noi telefoane pare logică. Momentan Sony nu are alternative cu rezoluţie mai înaltă de 48 megapixeli.

În timp ce nu este clar exact cum se vor numi aceste patru modele de smartphone-uri odată ce sunt prezentate în mod oficial, xda-developers susţine că niciunul dintre ele nu este modelul Xiaomi Mi MIX 4, care era aşteptat iniţial să fie primul model echipat cu un senzor de 108 megapixeli. Având în vedere că aceste patru smartphone-uri sunt deja în teste, suportul pentru ele fiind deja integrat în aplicaţiile MIUI, există posibilitatea ca acestea să ajungă pe piaţă înaintea modelului „flagship” Mi MIX 4.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult