Xiaomi Mi 9T Pro se lansează în Europa! Acesta ar putea fi cel mai bun „flagship killer” ieftin al anului

14.08.2019
Xiaomi Mi 9T Pro se lansează în Europa! Acesta ar putea fi cel mai bun „flagship killer” ieftin al anului

Redmi K20 Pro este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri lansate anul acesta. Acesta vine şi într-o variantă non-Pro, cu capabilităţi similare, dar cu procesor mid-range, care în Europa a ajuns deja sub forma lui Xiaomi Mi 9T. Se pare însă că o variantă Pro, cu toate capabilităţile lui K20 Pro este pe cale să ajungă şi în vest. Acest model este în special urmărit de fanii telefoanelor Xiaomi pentru că este considerat urmaşul lui POCOPHONE F1, campionul raportului performanţă/preţ de anul trecut.

Xiaomi a anunţat că modelul Mi 9T Pro va ajunge în Europa pe 20 august, informaţia fiind publicată pe contul din Olanda de Facebook al companiei. Primele ţări care vor primi în magazine Xiaomi Mi 9T Pro vor fi Olanda, Luxemburg şi Belgia, însă o lansare la nivelul întregii Uniuni Europene nu ar trebui să fie foarte departe.

De ce este Mi 9T Pro un model de foarte mare interes pentru utilizatori? În principal datorită specificaţiilor sale hardware. Vorbim despre un smartphone echipat cu un ecran Super AMOLED de 6,4” fără decupaje cu rezoluţie Full HD+, echipat cu un chipset Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB stocare internă, senzor de amprentă sub display şi un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 27W.

Camerele foto sunt de asemenea peste media modelelor disponbile la preţ similar. Vorbim despre o cameră principală triplă cu un senzor principal cu lentilă wide de 48 megapixeli f/1.8, un senzor secundar cu lentilă zoom de 8 megapixeli f/2.4 şi un senzor cu lentilă ultrawide de 13 megapxieli f/2.4. De asemenea, camera foto frontală este retractabilă şi oferă o rezoluţie de 20 megapixeli cu o lentilă f/2.0. Nu în ultimul rând, telefonul beneficiază de un jack audio pentru căşti.

Un astfel de dispozitiv cu specificaţii comparabile ar putea fi vândut de un producător „premium” la un preţ de peste 700-800 euro în mod normal. Xiaomi va cere însă pe Mi 9T Pro doar 430 euro în varianta de 64 GB şi 480 euro în varianta cu 128 GB stocare. Telefonul va fi disponibil în culorile roşu, alb şi negru în ambele variante, în timp ce culoarea albastră va fi disponibilă doar pentru varianta mai scumpă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult