Xiaomi lansează Black Shark Helo, primul telefon cu 10 GB RAM

24.10.2018
Xiaomi lansează Black Shark Helo, primul telefon cu 10 GB RAM

În timp ce majoritatea producătorilor de smartphone-uri se limitează la 4 sau 6 GB de memorie RAM pentru modelele lor de top, chiar şi în 2018, oferind însă versiuni „de top” mai scumpe cu 8 GB, Xiaomi consideră că este nevoie de mai mult. Noul său telefon de gaming, Black Shark Helo, este primul smartphone anunţat cu 10 GB de memorie RAM, acesta urmând să fie disponibil exclusiv în China. Desigur, preţul său este mult mai mic decât al altor dispozitive de pe piaţă cu specificaţii tehnice similare.

Black Shark Helo este cel de-al doilea smartphone de gaming produs de Xiaomi în parteneriat cu producătorul de produse de gaming Black Shark din China. Modelul Helo este doar un upgrade minor faţă de cel lansat în urmă cu câteva luni, memoria extinsă la 10 GB fiind probabil cea mai importantă adiţie.

Xiaomi a ales să înlocuiască ecranul LCD de pe modelul anterior cu un panou OLED 1080p cu diagonală de 6”, însă a păstrat chipset-ul Snapdragon 845. Există în continuare versiuni cu 6, respectiv 8 GB memorie RAM, însă configuraţia de top vine cu cei 10 GB, care este o cantiatate în premieră mondială pe un smartphone. Pe spate există un sistem dual camera 12 + 20 MP şi un senzor de amprentă, alături de un logo RGB personalizabil. Întregul dispozitiv este alimentat de la un acumulator de 4.000 mAh.

Un alt „upgrade” vine şi la capitolul accesorii. Originalul Black Shark de la Xiaomi era livrat cu un singur controller pentru partea stângă a telefonului, care oferea acces la un stick analogic şi la câteva butoane fizice. Ei bine, noul Black Shark Helo beneficiază de două astfel de accesorii, cel din partea dreaptă incluizând un touchpad circular şi încă o serie de butoane. Acestea se montează pe telefon folosind o husă specială şi sunt incluse în pachet. Din punct de vedere al design-ului şi mecanismului, acestea sunt foarte similare cu Joy-Cons, controllerele detaşabile de pe Nintendo Switch.

Black Shark Helo porneşte de la un preţ de 3.200 yuan (460 dolari americani) pentru versiunea de 6 GB şi ajunge până la 4.200 yuan (600 dolari) în modelul de top de 10 GB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult