Xiaomi Mi 4c oferă specificaţii de flagship la preţ de mid-range

Xiaomi Mi 4c oferă specificaţii de flagship la preţ de mid-range

Compania chineză Xiaomi este cunoscută deja în toată lumea pentru smartphone-urile sale performante, lansate la preţuri foarte mici în comparaţie cu cele ale concurenţei.  Cel mai nou smartphone al său, modelul Mi 4c (o variantă îmbunătăţită a lui Mi 4i dedicată Chinei), oferă specificaţii comparabile cu cele ale unui flagship, însă la un preţ apropiat de cel al unui mid-range fără pretenţii.

Xiaomi a integrat un chipset Snapdragon 808, care include un procesor cu şase nuclee, un display IPS Full HD de 5”, un acumulator de 3040 mAh şi 2 GB memorie RAM în varianta cu 16 GB stocare sau 3 GB RAM pentru modelul superior cu 32 GB spaţiu intern. Camera foto foloseşte un senzor de 13 megapixel cu sistem de focalizare cu detecţie de fază, ceva regăsit doar pe modelele de top de la Samsung sau LG, iar încărcarea şi conexiunea de date către un PC se realizează prin intermediul unei mufe USB Type-C. În afară de display-ul semnificativ mai mic şi cu o rezoluţie inferioară, Xiaomi Mi 4c ar putea concura la capitolul performanţă cu modelul G4, vârful de gamă al LG.

Desigur, Mi 4c va fi disponibil exclusiv în China (pentru început) şi va fi comercializat la preţul de 1299 yuan în varianta cu 2 GB memorie RAM (echivalentul a 200 de dolari americani) şi la 1499 yuan (aproximiativ 235 dolari) pentru modelul superior, cu 3 GB RAM. Carcasa din policarbonat de pe spatele dispozitivului va veni în cinci variante de culaore, alb, galben, albastru, roz şi negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult