Xiaomi Mi 9 Pro 5G poate fi adus la 100% baterie în mai puţin de o oră

18.09.2019
Xiaomi Mi 9 Pro 5G poate fi adus la 100% baterie în mai puţin de o oră
foto: xiaomi

Chiar dacă industria vehiculelor electrice conduce detaşat în privinţa puterilor de încărcare folosite, nici producătorii smartphone nu se lasă mai prejos, plusând cu fiecare generaţie puterea maximă transmisă prin cablul USB-C sau adaptorul de încărcare wireless.

Xiaomi a confirmat deja că noul flagship Mi 9 Pro 5G va putea folosit puteri de încărcare de până la 30W în modul wireless, însă acesta nu este cea mai rapidă metodă pentru încărcarea bateriei.

Cei care nu sunt deranjaţi de prezenţa unui cablu USB-C, sau pur şi simplu nu vor să plătească pentru adaptorul wireless de 30W oferit ca accesoriu opţional, vor putea folosi adaptorul AC cu putere de 40W pentru a încărca acumulatorul de 4000 mAh la 100% capacitate în doar 40 de minute. Desigur, timpul de aşteptare pentru încărcare parţială va fi mult mai mic de atât, tehnologia acumulatorilor Li-ion permiţând maximizarea curentului de încărcare doar până la aproximativ 80% capacitate. Astfel, Xiaomi Mi 9 Pro 5G poate ajunge la 50% baterie în 25 minute cu adaptorul wireless de 30W, sau mai puţin dacă folosim adaptorul AC.

Spre comparaţie, rivalul Oppo Reno Ace livrat cu adaptor AC de 65W promite încărcarea acumulatorului de 4000 mAh la 100% capacitate în numai 25 de minute. Însă putem doar specula asupra impactului pe termen lung asupra fiabilităţii acumulatorului.

Atunci când este nevoie, telefoanele Xiaomi Mi 9 Pro 5G pot folosi acumulatorul propriu pentru alimentarea altor dispozitive, furnizând o putere de 10W în modul wireless.

Cât despre restul specificaţiilor, Xiaomi Mi 9 Pro 5G este aşteptat să vină echipat cu chipsetul Snapdragon 855 Plus, sistem triple-camera de 48MP şi până la 512GB stocare internă. Pentru detalii complete va trebui să aşteptăm evenimentul de lansare programat pentru data de 24 septembrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult