Xiaomi pregăteşte primul telefon cu 16 GB RAM: Black Shark 3 5G

13.01.2020
Xiaomi pregăteşte primul telefon cu 16 GB RAM: Black Shark 3 5G

Xiaomi a fost una dintre primele companii care a ales să treacă peste pragul de 8 GB memorie RAM pe un smartphone în urmă cu câţiva ani, iar acum ar putea fi printre primele care livrează un telefon cu 16 GB de memorie. Seria sa de telefoane de gaming, Black Shark, s-a bucurat de un succes destul de mare, în special în China, unde specificaţiile cu numere mari şi preţurile mici primează. Următorul model, Black Shark 3 5G, ar putea fi primul telefon cu 16 GB memorie RAM din lume.

Întrucât modelele Black Shark 2 şi Black Shark 2 Pro sunt deja livrate cu Snapdragon 855, respectiv Snapdragon 855+, noul Black Shark 3 5G ar putea fi primul smartphone de gaming al companiei care foloseşte noul chipset Snapdragon 865. Acesta nu integrează un modem 5G, însă Qualcomm livrează chipset-urile alături de modem-uri 5G X55.

Astfel, Black Shark 3 5G ar putea fi nu doar primul model Black Shark cu 5G de la Xiaomi, ci şi primul cu 16 GB memorie RAM din portofoliul companiei. Acest lucru ar putea asigura longevitate pentru acest dispozitiv, utilizatorii putând să îl păstreze mai mult de cei 2-3 ani, cât este în mod normal ciclul de viaţă al unui telefon. Chipset-urile high-end rămân performante chiar şi după trei ani, în timp ce 16 GB memorie RAM ar putea rămâne de ajuns pentru mulţi ani de acum înainte, chiar dacă aplicaţiile devin mult mai pretenţioase din acest punct de vedere.

Desigur, performanţa în jocuri ar fi cea care ar putea fi afectată în timp. Black Shark sunt dispozitive realizate special pentru a rula jocuri de Android, iar evoluţia rapidă a graficii în jocurile de mobil sugerează că acest model ar putea să nu mai fie la fel de performant pentru astfel de activităţi.

Nu este tocmai clar când va fi lansat noul Black Shark 3 5G, însă acesta a fost deja înregistrat şi testat în China, deci un anunţ ar putea fi iminent. Este posibil să aflăm detalii despre acesta la Mobile World Congress 2020, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult