ZTE a anunţat Grand X2 In, un telefon Android pe platformă Intel CloverTrail+

16.05.2013
ZTE a anunţat Grand X2 In, un telefon Android pe platformă Intel CloverTrail+

Unul dintre primii producători care a experimentat cu platforma Medfield de la Intel, producătorul chinez ZTE a anunţat un nou telefon mobil care foloseşte Android pe o arhitectură x86, ridicând însă ştacheta specificaţiilor: Grand X2 In.

Faţă de primul model Grand X In, testat nu demult şi de noi, noul telefon de la ZTE este bazat pe platforma Intel CloverTrail+. Comparativ cu deja bătrânele modele bazate pe Medfield, soluţia Atom Z2580 din Grand X2 In oferă un procesor dual-core în locul celui single-core, preluând virtualizarea HyperThreading şi ridicând frecvenţa de tact la 2 GHz, iar procesorul grafic este un net superior PowerVR SGX 544 MP2, care este tactat la 533 MHz.

ZTE Grand X2 In oferă un ecran cu o diagonală de 4,5” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Specificaţiile anunţate mai dezvăluie o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB, 8 GB de stocare internă care pot fi extinşi cu un card MicroSD, o cameră foto cu senzor de 8 MP care se laudă cu stabilizare optică hardware şi captură în rafală la 24 de cadre pe secundă, o cameră foto frontală de 1 MP şi o baterie cu o capacitate de 2000 mAh.

Noul telefon de la ZTE va rula Android Jelly Bean şi va fi disponibil în Europa începând cu trimestrul trei al acestui an, preţul acestuia nefiind încă dezvăluit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News