Apple aduce iTunes şi AirPlay 2 pe televizoarele inteligente Samsung

07.01.2019
Apple aduce iTunes şi AirPlay 2 pe televizoarele inteligente Samsung

Apple oferă un ecosistem de dispozitive, sisteme de operare şi conţinut destul de închis, rareori conţinutul de pe acestea putând fi accesat folosind hardware produs de alte companii. În ultimii ani însă, compania a început să mai scadă din nivelul excesiv de control, iar în 2019, serviciile sale ajung chiar şi pe televizoare inteligente. Pentru început, Apple a confirmat un parteneriat cu Samsung, care va oferi servicii iTunes şi suport pentru AirPlay 2 pe noile sale televizoare.

Întrucât divizia de hardware din cadrul Apple începe să înregistreze scăderi, compania încearcă să consolideze divizia de servicii. În ultimii câţiva ani, Apple a făcut ceva ce nu ne-am fi aşteptat niciodată: a oferit Apple Music inclusiv pe dispozitive cu Android. Acum, această expansiune continuă pe televizoarele inteligente Samsung, bazate pe sistemul de operare Tizen.

Compania va lansa o aplicaţie dedicată modelelor 2018 şi 2019 de televizoare inteligente de la Samsung (care probabil că va fi disponibilă şi pe generaţiile care vor veni în viitor), care va oferi acces utilizatorilor la librăria de filme şi seriale de pe iTunes. Astfel, cei care folosesc Mac, iPhone sau iPad-uri, vor putea reda nativ pe televizoarele Samsung conţinutul video cumpărat sau închiriat de pe serviciul de distribuţie Apple.

De asemenea, compania face un pas important, care sugerează că va începe să renunţe la hardware dedicat pentru anumite capabilităţi. În trecut, posibilitatea de a afişa conţinut de pe alte dispozitive pe un televizor, numită AirPlay, era exclusivă dispozitivelor Apple TV. Începând de anul acesta, televizoarele inteligente Samsung vor fi compatibile cu standardul AirPlay 2. Practic, acestea vor funcţiona asemeni unor dispozitive compatibile cu standardele Miracast sau cu Google Cast, dar pentru dispozitive Apple.

În ultima perioadă, Apple încearcă să îşi promoveze cât mai mult funcţiile de securitate şi intimitate online, iar în cazul aplicaţiei de streaming iTunes pentru televizoarele Samsung, compania promite utilizatorilor că producătorul de televizoare nu va avea acces la datele lor personale şi nu vor putea urmări activitatea din aplicaţie.

Deşi pentru moment aplicaţia iTunes pentru Smart TV va rămâne exclusivă modelelor Samsung, compatibilitatea cu sistemul de „casting” AirPlay 2 va venit şi pe televizoarele altor producători.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult