Digi lansează primul post de televiziune 4K din România

23.11.2018
Digi lansează primul post de televiziune 4K din România

RCS-RDS, una dintre cele mai importante companii telecom de pe piaţă a anunţat lansarea primului post de televiziune care va transmite semnal în rezoluţe 4K în cadrul serviciului său de televiziune digitală Digi TV. Acesta se numeşte chiar Digi 4K şi va fi dedicat pentru început transmisiunilor sportive live în rezoluţie înaltă, precum competiţii europene şi internaţionale de fotbal şi curse din campionatul de Formula 1, cât şi documentare.

Compania a anunţat că acesta va fi disponibil începân de sâmbătă, 24 noiembrie, într-o perioaă de teste, însă postul deja este pornit, abonaţii serviciilor RCS-RDS care au abonamente de televiziune HD putând deja accesa noul post Digi 4K. Pentru a-l găsi în lista de programe este necesară reîmprospătarea listei de canale manuală pe televizoarele pe care sunt echipate cu carduri CI+ de la Digi.

Nu este clar dacă este necesară schimbarea echipamentului în cazul utilizatorilor de STB-uri, însă utilizatorii de carduri CI+ nu au nevoie de niciun upgrade atât timp cât acesta este conectat la un TV 4K. Lansarea are loc momentan pentru abonaţii din marile oraşe, urmând ca treptat transmisia postului Digi 4K să ajungă în toată reţeaua de abinaţi ai serviciilor de televiziune digitală Digi TV.

Primul eveniment important care va fi transmis în 4K pe noul post de televiziune va fi Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite din Abu Dhabi, în cadrul campionatului de Formula 1, care va avea loc duminică 25 noiembrie, de la ora 15:00. Acesta va fi transmis în rezoluţie HD şi pe canalele obişnuite.

În perioada de teste, Digi 4K transmite videoclipuri cu muzică în rezoluţie 4K şi documentare fără subtitrare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult