Huawei ar putea să intre pe piaţa de televizoare cu un model 8K echipat cu modem 5G

02.05.2019
Huawei ar putea să intre pe piaţa de televizoare cu un model 8K echipat cu modem 5G

După smartphone-uri, tablete şi laptop-uri, Huawei ar putea să se dezvolte şi în alte direcţii pe piaţa de tehnologie. Cele mai noi zvonuri sugerează că producătorul chinez ar lucra la realizarea unui televizor high-end, care să ofere capabilităţi pe care nu le-am mai văzut până în prezent pe un astfel de produs. Este vorba despre un televizor cu rezoluţie 8K echipat cu un modem 5G, capabil să se conecteze la internet prin intermediul reţelelor de generaţie nouă.

Acesta nu ar fi doar primul televizor produs de Huawei, ci şi primul televizor echipat cu tehnologia 5G din fabrică. Acest lucru ar permite conectarea televizorului la internet direct, acesta putând deveni la rândul său un Access Point pentru alte dispozitive. Având în vedere că noile reţele Wi-Fi promit viteze de peste 1 Gbps, folosind conexiunea unui singur dispozitiv, întreaga casă ar putea fi conectată la internet. Acest lucru sugerează că televizorul ar putea fi în viziunea Huawei hub-ul central al conectivităţii.

Noul televizor ar putea fi echipat cu noile modem-uri Balong 5000, care până acum nu au debutat pe piaţă. Primele modele de smartphone-uri cu modem-uri de acest gen de la Huawei urmează să fie Mate 20X 5G şi Mate X 5G. Totuşi, compania plănuieşte să integreze această tehnologie în multe dispozitive, fiind deja anunţate routere şi modem-uri 5G externe.

Conform Nikkei, Huawei ar putea lansa acest televizor în cursul acestui an, însă cu siguranţă acesta nu va ajunge pe toate pieţele sau la prea mulţi clienţi. Televizoarele 8K, chiar şi fără 5G sunt momentan extrem de scumpe. Samsung şi Sony au lansat primele modele 8K anul acesta la preţuri de 70.000 de dolari americani. Chiar şi cu un preţ semnificativ mai mic, un televizor Huawei ar costa în continuare câteva zeci de mii de dolari. Totuşi, acesta ar putea pune bazele pentru modelele mai ieftine construite în masă, care cu siguranţă vor ajunge pe piaţă în următorii câţiva ani.

Conectivitatea 5G ar putea să asigure streaming de conţinut direct pe televizor, nu numai în domeniul filmelor şi serialelor. Compatibilitatea cu platforme de gaming ar putea fi foarte importantă, 5G-ul fiind probabil singura tehnologie wireless care ar putea oferi experienţe VR de la distanţă, fără utilizarea unui computer local.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult