LG a lansat în România gama de televizoare 2015

LG a lansat în România gama de televizoare 2015

LG a lansat în România noile televizoare din seria 2015. Acestea integrează tehnologii de ultimă generaţie, oferind panouri OLED şi IPS, cu rezoluţii Full HD şi Ultra HD, şi dimensiuni care variază între 32 şi 65”. Acestea fac parte din categoria de produse premium a companiei, oferind acces la funcţii smart avansate prin integrarea sistemului de operare WebOS 2.0, unul dintre cele mai performante dintre cele disponibile pe televizoare smart.

Accentul LG pare să fie în popularizarea televizoarelor cu rezoluţii înalte. Astfel, modelele din gama Prime Ultra HD au fost în centrul atenţiei. UF9500 a fost realizat folosind panouri IPS 4K şi vine în variante de 55 şi 65”. Televizorul afişează o gamă largă de culori prin tehnologia LG ColorPrime, dar are şi un raport de contrast îmbunătăţit. Printre funcţiile mai avansate ale acestuia se regăsesc Prime Master Engine, un algoritm care optimizează automat setările de imagine, şi 4K Upscaler, care transformă imaginile SD, HD sau Full HD în Ultra HD în timp real. UF9500 integrează designul ULTRA Slim, care îi conferă un profil de 8,5 mm în cel mai subţire punct.

UF8500 va veni într-o gamă mai largă de dimensiuni, cu panouri de 49, 55, 60 şi 65”. Acesta va beneficia de tehologia ULTRA Luminance, care analizează luminozitatea conţinutului afişat în timp real şi încearcă să adapteze setările pentru o experienţă de vizualizare cât mai bună. Panourile sunt de asemenea IPS 4K comparabile cu cele de pe UF9500. Ambele variante vor beneficia de sistemul audio ULTRA Surround, realizat de Harman/Kardon, care foloseşte un software avansat pentru a crea sunet de înaltă calitate.

Tot în gama Prime Ultra HD intră si televizorul UF6700. Acesta oferă cele mai multe opţiuni de diagonală, cu modele de 40, 43, 49, 55, 60 şi 65”. UF6700 este cel mai accesibil din gamă şi include un sistem sonor diferit, numit Virtual Surround, dar are în continuare acces la tehnologia 4K Upscaler.

În gama de televizoare OLED, LG prezintă EC9300, un model curbat cu diagonală de 55 sau 65”. Acesta dispune de un profil subţire (Paper Slim), rezoluţie Full HD şi tehnologia brevetată WRGB, care afişează de două ori mai multe nuanţe de culori prin includerea unui subpixel alb în fiecare pixel dedicat. Sistemul sonor ULTRA Surround este de asemenea integrat în aceste variante, iar LG Smart Sound Mode aplică automat cele mai bune setări audio.

Oferta LG de televizoare LCD smart cu retroiluminare LED include modelul LF6300 în diverse dimensiuni. Acesta ese bazat pe panouri IPS Full HD, care măsoară 32, 40, 43, 49, 55, 60 ş 65”. Marele avantaj faţă de modelele precedente este sistemul de operare WebOS 2.0 şi noua telecomandă Magic Remote, care înlocuieşte complet telecomanda clasică.

Cel mai exclusivist televizor prezentat de LG este modelul Swarovski OLED. Acesta este un televizor Full HD bazat pe panou OLED curbat construit folosind cristale Swarovski. Culorile afişate de acest model sunt foarte bine definite şi reuşeşte să fie unul dintre cele mai subţiri din lume, cu o grosime aproximativ 4 mm.

În cele din urmă, mai mult ca o demonstraţie tehnologică, LG a prezentat gigantul 98UB980V. Acesta este cel mai mare televizor disponibil în România, cu o diagonală de 98” (249 cm). Acesta oferă acces la toate tehnologiile avansate integrate în celelalte modele, precum panoul IPS 4K, 4K Upscaler şi sunet ULTRA Surround.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult