Samsung a lansat noua gamă de televizoare curbate Ultra High Definition pentru România

Samsung a lansat noua gamă de televizoare curbate Ultra High Definition pentru România

Samsung a anunţat lansarea pentru piaţa locală a noii game de televizoare Ultra HD cu ecran curbat. Televizoarele Samsung UHD Curved vor fi disponibile în variantele de 55 şi 65 inch, urmând în a doua parte a anului să fie lansat şi un model cu diagonală 78 inch.

Samsung a lansat noua gamă de televizoare curbate Ultra High Definition pentru România

Potrivit Samsung, noua gamă de televizoare cu ecran curbat oferă utilizatorilor o experienţă de vizionare mai intensă, datorită câmpului de vizualizare lărgit şi adâncimii imaginii. Curbura televizorului măreşte dimensiunile câmpului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanţa este egală de la oricare punct al acestuia către ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor de la marginea ecranului. Ecranele curbate oferă contrast mai bun, deci imagini mai clare. Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii oferind în acelaşi timp un efect 3D fără ochelari. Totodată tehnologia PurColor intensifică culoarea redată de televizoarele UHD cu ecran curbat.

În practică, curbura ecranului a fost aleasă pentru o experienţă optimă de vizionare la distanţa de 3-4 metri.

Pentru vizionarea de conţinut din alte surse, Samsung a implementat o funcţia UHD upscaling cu algoritm de procesare în patru paşi, menit să îmbunătăţească experienţa la vizionare  pe ecranul cu rezoluţie Ultra HD, de 4 ori mai mare faţă de cea Full HD. Totodată, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calităţii imaginii, prin procesarea fiecărui bloc de imagine, redând nuanţe de negru mai profunde şi un contrast îmbunătăţit.

Funcţionalitatea Smart TV a fost îmbunătăţită cu funcţie Multi Link, prin care utilizatorii au posibilitatea să împartă ecranul în două zone pentru a urmări un canal TV, respectiv naviga pe internet sau în aplicaţii, în acelaşi timp.

O altă funcţie atractivă este Football Mode, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care optimizează culorile şi accentuează nuanţele de verde, respectiv adaugă efect multi-surround accentuat pentru coloana sonoră. Tot pentru fotbal, avem funcţia Zoom-In care permite selectarea unei zone şi mărirea acesteia pentru observarea atentă a unor detalii, respectiv funcţia Highlight pentru evidenţierea manuală a unor secvenţe importante. În plus, pot fi revăzute anumite secvenţe ale meciului pe o porţiune a ecranului, în timp ce pe restul televizorului continuă difuzarea meciului live.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult