Televizoarele AMOLED, gata să le înlocuiască pe cele LCD?

07.11.2011
Televizoarele AMOLED, gata să le înlocuiască pe cele LCD?

Primul televizor AMOLED ar fi trebuit să ajungă în magazine încă din anul 2006, dar în schimb am primit numai demonstraţii tehnologice şi promisiuni abandonate, după ce marii producători au ajuns la concluzia că această tehnologie este prea costisitoare şi greu de pus în practică pentru ecrane de dimensiuni mari.

televizor AMOLED

DuPont este una din companiile care a pionierat iniţiativa AMOLED HDTV, promovând această tehnologie drept o alternativă mult superioară celei TFT LCD. După mai mult de 5 ani de străduinţe, DuPont a reuşit să atragă atenţia unuia dintre cei mai mari producători de electronice din Asia. Numele exact nu a fost dezvăluit, dar probabil este vorba de Samsung, o companie care a demonstrat şi în trecut ecrane AMOLED cu dimensiuni apreciabile şi are deja în portofoliu produse care încorporează această tehnologie.

Licenţierea tehnologiilor dezvoltate de DuPont oferă companiei acces la o modalitate mai eficientă pentru producerea ecranelor AMOLED, deschizând calea către ecrane AMOLED de dimensiuni mari şi suficient de ieftine pentru a le rivaliza pe cele de tip LCD.

Tehnologia AMOLED prezintă avantaje clare în faţa celei LCD şi poate constitui un avantaj uriaş pentru orice companie care reuşeşte să o pună în practică pe piaţa televizoarelor HDTV.

Dacă vor reuşi să intre pe piaţă la un nivel de preţ competitiv, televizoarele AMOLED au potenţialul de a le elipsa total pe cele LCD, depăşite practic la toate categoriile: contrast, timp de răspuns, unghiuri de vizibilitate, reproducerea culorilor, eficienţă energetică şi construcţie.

Cu puţin noroc, anul 2012 ar putea aduce în ofertele magazinelor de electronice o nouă categorie de produse, cea a televizoarelor AMOLED.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News