Iată cum arată un smartphone construit în Coreea de Nord. Rulează Android 4.2 şi are aplicaţie anti-ţânţari

18.04.2017

În Coreea de Nord accesul la internet este restricţionat şi cenzurat, iar smartphone-urile de import sunt interzise pentru cetăţenii de rând. Aşa că ţara comunistă a construit propriul telefon inteligent.

Acesta rulează o versiune modificată de Android 4.2 Jellybean din care au fost eliminate toate serviciile Google. A fost păstrată iconiţa de la aplicaţia Google Drive, dar atunci când este apăsată aceasta duce spre serviciul prin care pot fi schimbate temele smartphone-ului.

Atrage atenţia faptul că dispozitivul include o aplicaţie care îndepărtează ţânţarii, despre care nu se ştie cât este de eficientă.

Telefonul dispun de chipset MediaTek, iar meniul sistemului de operare poate fi schimbat în limba engleză. Nu se ştie nici dacă utilizatorii au acces la un magazin de aplicaţii sau acestea vin toate preinstalate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult