Plăcuţele de înmatriculare digitale sunt foarte scumpe, dar oferă câteva funcţii inedite

30.05.2018

În California sunt testate plăcuţe de înmatriculare digitale. Acestea folosesc ecrane e-Ink, la fel ca e-book reader-ele. Produse de compania Reviver Auto, aceste dispozitive nu sunt ieftine. Împreună cu costurile de instalare preţul se ridică la 700 de dolari. Mai mult, şoferii trebuie să achite un abonament lunar de 7 dolari.

În aceste condiţii, de ce şi-ar instala cineva pe maşină aşa ceva? Dispozitivele elimină nevoia de a schimba plăcuţele de înmatriculare fizice după ce maşina îşi schimbă proprietarul. Mai mult, pe ecrane pot fi afişate diferite mesaje în timp ce automobilul staţionează. Exemple: numărul de telefon al proprietarului sau „Revin în 5 minute!”. Mai mult, plăcuţele de înmatriculare digitale pot fi localizate prin GPS, în caz că maşina este furată.

În acest moment dispozitivele sunt testate în oraşul Sacramento pe 24 de automobile electrice Chevy Volt. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult