Acest dispozitiv ar putea elimina sforăitul

27.06.2016
Un sfert dintre adulţi sforăie în timp ce dorm, lucru deranjant pentru cei cu care împart dormitorul. Mai mult, această afecţiune poate fi o simptomă a apneii. 
 
Sunetul apare atunci când fluxul de aer este obstrucţionat în spatele gurii şi nasului. O soluţie la această problemă este Airing, un dispozitiv din categoria Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), care menţine un flux constant de aer în canalele respiratorii pentru a preveni obstrucţionarea acestora. 
 
Citeşte şi: Aceste căşti iau exact forma urechii în primele 60 de secunde de utilizare
 
Dispozitivul, care cântăreşte mai puţin de 30 de grame, dispune de baterii cu autonomie de până la opt ore. Bateriile nu pot fi reîncărcate, aşa că un Airing poate fi utilizat o singură dată. 
 
 
Produsul nu este încă disponibil pe piaţă, dar creatorii lui au strâns deja fonduri de 1,4 milioane de dolari pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Un dispozitiv va costa 3 dolari. Asta înseamnă 90 de dolari pe lună pentru cineva care doreşte să îl folosească în fiecare noapte. 
 
Pentru a putea fi folosit în scop medical, Airing va trebui să primească undă verde de la US Food and Drug Administration (FDA). Pentru că oamenii sunt diferiţi, dispozitivul va fi disponibil în mai multe variante, în funcţie de nivelurile de presiune a aerului necesare pentru pacienţi. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult