Facebook lansează Messenger Lite în 132 de ţări, printre care şi România

Facebook lansează Messenger Lite în 132 de ţări, printre care şi România

Împreună cu aplicaţia Facebook Lite, Messenger Lite oferă o alternativă mai puţin consumatoare de resurse pentru a ţine legătura cu prietenii de pe Facebook, prietenoasă cu dispozitive de generaţie mai veche şi conexiuni lente de internet mobil.

Lansată în anul 2015, aplicaţia Facebook Lite a fost disponibilă mai întâi în regiuni cu infrastructură de comunicaţii slab dezvoltată, cum ar fi Kenia, Malaiezia, Sri Lanka şi Tunisia, crescând rapid în popularitate datorită bunei optimizări a consumului de memorie şi procesor.

Disponibilă de ceva timp şi în România, aplicaţia Facebook Lite poate fi instalată de acum împreună cu Messenger Lite, versiunea simplificată şi mai puţin consumatoare de memorie a aplicaţiei Facebook Messenger.

Chiar dacă nu aduce îmbunătăţiri la în ce priveşte funcţionalitatea, folosirea ediţiei Lite a aplicaţiei Messenger ar putea reduce consumul bateriei şi ajuta la îmbunătăţirea performanţelor în ansamblu, pentru dispozitivele echipate cu puţină memorie RAM.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult