Clienţii Burger King contribuie la plata facturilor fast food-ului

09.07.2009
Clienţii Burger King contribuie la plata facturilor fast food-ului

Burger King, criticată de către asociaţia PETA (care se ocupă de drepturile animalelor) pentru că a adus o contribuţie însemnată la creşterea numărului de obezi, încearcă să-şi mai spele din păcate prin instalarea unui dispozitiv ecologic care să producă electricitate. Burger King va monta sistemul pe carosabil, lângă un restaurant “Drive-Thru” (pe înţelesul tuturor – este la fel ca la McDrive: comanzi direct din maşină).

Sistemul denumit MotionPower va absorbi o parte din energia cinetică a vehiculelor care tranzitează zona şi o va converti în electricitate. Nu ştim câtă electricitate va fi produsă, tot ce putem spune este că respectivul fast-food (situat în New York), are parte de un trafic de peste 150.000 de vehicule pe zi.

Cui îi va folosi această energie? Normal că restaurantului. Iniţiativa ar fi fost lăudabilă dacă măcar o parte din banii economisiţi s-ar fi îndreptat către alte cauze decât ograda proprie. Pentru că energia este produsă practic de clienţii care trec cu maşina pe acolo. Aşa puteau cei de la Burger King foarte simplu să investească în panouri solare sau să angajeze un chinez mic care să pedaleze toată ziua şi să producă energie. Sunt incredibile deciziile pro-natură lansate de unii şi alţii în ultima vreme.

Am scris zilele trecute şi despre proiectul verde marca McDonald’s, prin care se angajează să reîncarce vehiculele electrice ale americanilor. Şi mai greu de crezut este cum mulţi oameni primesc cu braţele larg deschise aceste iniţiative meschine. De fapt, nu ar trebui să ne mire. Majoritatea înhaţă tot ce se pune pe tavă. E gratis? E bine. Produce energie? Super! Pentru cine? Nu contează. Aşteptăm veşti şi de la KFC.

Burger King devine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News