Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa

24.10.2016
Amazon vrea să devină furnizor de internet în Europa

Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi numărul unu pe piaţa furnizorilor de servicii cloud, continuă să se diversifice şi vrea să devină furnizor de internet în Europa.

 

Compania doreşte să ofere internet împreună cu serviciul Prime pe pieţele pe care acesta este disponibil. Amazon trebuie, însă, să primească undă verde de la autorităţile antitrust din UE.

Gigantul american vrea, prin această mutare, să devină mai competitiv pe piaţa furnizării de servicii video. În acest moment, Amazon Prime include şi serviciul de streaming video în Marea Britanie, Germania şi Austria.

 

 

Comisia Europeană nu priveşte, însă, cu ochi buni modul în care marile companii americane fac afaceri în blocul comunitar. Giganţi precum Google, Apple şi Facebook sunt anchetaţi pentru practici anticoncurenţiale sau evaziune fiscală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult