Nikon 1 AW1, primul aparat foto mirrorless subacvatic şi rezistent la şocuri

19.09.2013
Nikon 1 AW1, primul aparat foto mirrorless subacvatic şi rezistent la şocuri

Aparatele foto compacte subacvatice nu mai sunt de multă vreme o noutate, acestea permiţându-le amatorilor de scufundări să imortalizeze momente mai puţin obişnuite, însă cei care doreau imagini de o calitate mai bună erau nevoiţi să aleagă calea foarte costisitoare a aparatelor DSLR şi a carcaselor ermetice. Nikon a decis să pună la treabă experienţa sa în acest domeniu şi a anunţat astăzi modelul 1 AW1, primul aparat mirrorless cu lentile interşanjabile care oferă o carcasă ermetică şi rezistentă la şocuri.

Aspectul noii camere ar putea părea familiar deoarece aceasta seamănă cu modelul Nikon 1 J1, chiar dacă carcasa este mai puţin rotunjită datorită schimbărilor cerute de ermetizare şi ranforsare. Conform specificaţiilor Nikon, modelul 1 AW1 permite imersiuni până la adâncimi de 15 metri, rezistă la căderi de la o înălţime de 2 metri şi este operaţională până la temperaturi de -10 grade Celsius. Bliţul este şi el submersibil, acesta având o rază maximă de 5 metri şi fiind însoţit de setări speciale pentru corecţia nivelului de alb sub apă.

Pe lângă aceste specificaţii, Nikon 1 AW1 s-a îmbogăţit cu un GPS pentru localizare şi geotagging, altimetru, busolă, profundimetru şi giroscop pentru indicarea orizontului.

Ca şi celelalte modele din seria 1 de la Nikon, noul AW1 foloseşte un senzor CMOS cu diagonala de 1” (format CX), acesta având o rezoluţie de 14,1 MP, ceea ce-l face inferior altor modele de camere foto mirrorless cu senzor APS-C dar net superior camerelor compacte subacvatice. Aparatul oferă sensibilitate ISO 100 – 6400, captură în rafală la 15 cadre pe secundă cu focalizarea automată sau 60 de cadre pe secundă cu focalizarea blocată, captură video Full HD cu slow motion la rezoluţie mică de 400 sau 1200 cadre pe secundă, un ecran de 3” cu 921K pixeli şi conectivitate wireless.

Aparatul are dimensiuni de 114 x 72 x 37 mm, o greutate de 201 grame iar bateria promite captura a 220 de cadre pentru o încărcare. Odată cu noul aparat, Nikon a anunţat şi două obiective subacvatice pentru aceasta, NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 şi NIKKOR AW 10mm f/2.8, AW 1 fiind compatibilă şi cu toate obiectivele cu montură Nikon 1 atât timp cât le veţi folosi pe uscat.

Preţul Nikon 1 AW1 este de 799€ în cazul echipării cu primul obiectiv şi 1019€ în care veţi opta pentru ambele obiective, aparatul urmând să ajungă pe rafturile magazinelor începând din octombrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News