Fundaţia Bill & Melinda Gates finanţează un implant care poate preveni apariţia HIV

02.01.2017

Bill & Melinda Gates Foundation finanţează cu 140 de milioane de dolari un proiect de implant care poate preveni apariţia HIV. Este vorba de o mică pompă dezvoltată de Intarcia Therapeutics, al cărei rol este acela de a injecta în organism la perioade regulate medicamente care previn apariţia periculosului virus.

Implantul va putea elibera substanţele la perioade de şase sau 12 luni. Există şi o versiune a pompei pentru cei care suferă de diabet de tip 2.

Totuşi, va mai dura câţiva ani până când dispozitivul va putea fi implantat în oameni. Asta deoarece compania are nevoie de aprobări în statele în care doreşte să comercializeze produsul.

Bill & Melinda Gates Foundation doreşte să furnizeze implantul în statele din Africa Subsahariană, acolo unde rata de infectare cu HIV este cea mai ridicată din lume.

Ca şi în cazul altor tratamente, cea mai dificilă sarcină este aceea de a-i convinge pe oameni să ia medicamentele.

În acest moment nu este cunoscut preţul unui astfel de tratament.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult