Putin: Sodaţii modificaţi genetic vor fi un pericol mai mare decât bombele nucleare

24.10.2017
Putin: Sodaţii modificaţi genetic vor fi un pericol mai mare decât bombele nucleare
Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat, la un festival pentru tineri, că super-soldaţii modificaţi genetic vor reprezenta în viitor un pericol mai mare decât bombele nucleare. Asta deoarece aceştia nu vor simţi frica sau durerea. Liderul de la Kremlin a adăugat că liderii lumii ar trebui să încheie tratate care să prevină apariţia acestor soldaţi. 
 
„Un om are posibilitatea să acceseze codul genetic creat fie de natură, fie de Dumnezeu, cum ar spune oamenii religioşi. Tot felul de consecinţe pot urma. Poate rezulta din asta un matematician de geniu, un muzician extraordinar sau un om care poate lupta fără frică, compasiune, regrete sau durere”, a declarat Putin. „Ceea ce tocmai am descris poate fi mai periculos decât o bombă nucleară”, a adăugat el. 

Deşi se teme de experimentele genetice pe oameni, Putin este un susţinător al dezvoltării inteligenţei artificiale, o tehnologie pe care alţii o consideră extrem de periculoasă. El crede că ţara care „va domina” în domeniul inteligenţei artificiale va conduce lumea. Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia vrea să fie un lider în domeniu, dar nu îl va monopoliza, ci va împărtăşi cunoştinţele cu „întreaga lume”.

 
Pe de altă parte, Elon Musk, şeful Tesla şi al SpaceX, a scris pe Twitter că cel De-al Treilea Război Mondial va fi cauzat cel mai probabil de competiţia dintre marile puteri în domeniul inteligenţei artificiale. 
 
Programe de îmbunătăţire a soldaţilor sunt deja în desfăşurare. US Navy investeşte în tehnologii care să îmbunătăţească funcţiile cognitive ale luptătorilor de elită SEAL, cu ajutorul unor dispozitive de stimulare a creierului. Detalii nu se cunosc deocamdată. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult