Cum trimiţi fişiere de până la 1 TB

05.07.2013
Cum trimiţi fişiere de până la 1 TB

Nu, nu este o greşeală de tipar. În titlu este menţionată dimensiunea de 1 TB. Asta înseamnă 1024 GB. Nu vă grăbiţi să întrebaţi cine are nevoie de această facilitate şi nici să vă laudaţi cu faptul că HDD-ul din PC-ul vostru nu are nici jumătate din capacitatea maximă permisă. Începând din vara lui 2013 poţi să transferi 1 TB de date folosind controversatul protocol BitTorent. Serviciul gratuit este oferit de site-ul SoShareIt.com. Trasferul se poate face cu notificare prin email sau cu link şi poate conţine mai multe fişiere diferite.

Este foarte uşor să trimiţi 1 TB de date

Când te gândeşti la transferuri de zeci şi sute de GB de date, trebuie să fii conştient că eşti limitat de infrastructura la care eşti conectat. Asta înseamnă că răbdarea joacă un rol important şi poţi să te aştepţi ca transferul să dureze mai mult de 24 de ore. La capătul celălalt, cel care primeşte datele va trebui să ţină calculatorul deschis destul de mult timp. Din fericire, protocolul BitTorrent îţi permite să te opreşti şi să reporneşti transferul atunci când poţi. În plus, cei de la SoShareIt păstrează fişierele timp de 30 de zile.

Pentru ca fişierele să poate fi încărcate uşor pe serverele serviciului trebuie să instalaţi aplicaţia SoShare. Aceasta se descarcă de pe pagina oficială, atunci când încercaţi să selectaţi fişierele şi este compatibilă cu cele mai populare browser-e: Chrome, Firefox, Internet Explorer şi Safari. Serviciul SoShareIt este momentan în versiune beta şi va avea parte de unele îmbunătăţiri în viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News