Utilizatorii Gmail şi YouTube vor putea folosi PayPal pentru efectuarea de plăţi

25.05.2018
Utilizatorii Gmail şi YouTube vor putea folosi PayPal pentru efectuarea de plăţi

Google extinde integrarea cu PayPal, bine cunoscutul serviciu de plăţi în format electronic fiind disponibil acum şi pentru achiziţionarea de aplicaţii din magazinul Google Play, abonamente YouTube şi iniţierea de plăţi direct din aplicaţia Gmail.

Odată adăugat în aplicaţia Google Play, contul de PayPal va putea fi selectat ca opţiune de plată şi folosit ca alternativă la cardul bancar, pentru orice serviciu Google care acceptă această metodă de plată, inclusiv în magazinul de aplicaţii.

Spre deosebirile de plăţile efectuate din browserul web, suportul nativ asigurat de Google face posibilă efectuarea de plăţi PayPal fără a fi necesară re-autentificarea în contul PayPal, acesta fiind deja setat ca metodă de plată. Ce-i drept, noua opţiune PayPal creşte riscul apariţiei de plăţi accidentale (ex. la folosirea telefonului mobil de către alţi membrii ai familiei) sau frauduloase (în cazul furtului telefonului mobil), însă putem evita aceste situaţii optând pentru solicitarea unei parole la autorizarea tranzacţiilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult