LG Gram: ultrabook-uri performante care cântăresc sub un kilogram

06.01.2016
LG Gram: ultrabook-uri performante care cântăresc sub un kilogram

LG a anunţat încă din luna decembrie a anului trecut că va prezenta la CES 2016 un laptop ultraportabil numit „Gram”, însă nu a oferit prea multe detalii despre acesta înaintea evenimentului. Acum că târgul de tehnologie a început, au venit şi informaţiile complete despre ceea ce ar putea fi considerat „Macbook Killer”-ul cu Windows 10. Curios este faptul că în ciuda dimeniunilor şi greutăţii scăzute, LG Gram este şi performant şi destul de ieftin.

LG Gram vine în trei versiuni: cu display IPS de 13, 14 sau 15”, diferenţele între acestea fiind mai degrabă de ordinul dimenisunilor, decât al performanţei propriu-zise, iar greutatea oficială este de 980 de gram pentru toate modelele (probabil o greşeală de listare). În afară de varianta cu display de 13”, care vine doar cu procesor Intel Core i5 5200U la 2,2 GHz (arhitectură Skylake), cele cu display de 14 şi 15” pot fi echipate opţional cu un procesor Core i7 5500U la 2,4 GHz. Preţul diferă în funcţie de model, cel mai ieftin, cu display de 13” începând de la 800 de dolari, în timp ce versiunea de 14” cu procesor Core i7 ajunge la 1300 de dolari. Variantele de 15” încă nu au preţuri, ceea ce sugerează că vor ajunge pe piaţă mai târziu decât celelalte.

În afară de procesor şi display, specificaţiile par a fi standard pentru toate versiunile. Toate sunt echipate cu 8 GB memorie RAM DDR3, SSD-uri de 128 GB sau 256 în varianta cu procesor i7, WiFi compatibil cu standardul 802.11ac, reţea ethernet 10/100 Mbit prin adaptor pe USB, mufe HDMI, USB 3.0 şi cititor SD. Acumulatorul cu două celule promite 7,5 ore de utilizare. Totul este încapsulat într-o carcasă de magneziu care este livrată în trei două culori: argintiu şi auriu.

LG plănuieşte să lanseze seria de laptopuri LG Gram în primăvara acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult