LG a anunţat produsele pe care le va prezenta la CES 2016

16.12.2015
LG a anunţat produsele pe care le va prezenta la CES 2016

Deşi suntem la doar câteva săptămâni distanţă de CES, LG nu a mai avut răbdare şi a prezentat câteva dintre produsele pe care le va aduce în luna ianuarie în Las Vegas. Este vorba despre câteva noi modele de monitoare high-end şi despre o nouă versiune a seriei de laptopuri LG Gram. Aceste produse sunt dedicate atât profesioniştilor cât şi gamerilor, integrând tehnologii precum FreeSync de la AMD.

Probabil cel mai interesant model de monitor pe care LG îl va aduce la CES este 34UC98, un display curbat cu diagonală de 34” şi raport de aspect de 21:9. Acesta va beneficia de rezoluţia 3440 x 1440 pixeli şi va fi bazat pe un panou IPS. Acesta beneficiază de conector Thunderbolt 2, asigurând rată de împrospătare rapidă chiar şi la rezoluţii înalte. LG recomandă acest model în special profesioniştilor, însă şi gamerii pot să se bazeze pe o experienţă de calitate din partea sa.

34UC88 este un alt model ultra-wide curbat cu specificaţii asemănătoare, însă beneficiază şi de tehnologia FreeSync de la AMD, care oferă frecvenţă variabilă a cadrelor afişate. Un alt monitor compatibil cu standardul FreeSync este modelul 27UD68, un display 4K cu diagonala de 27”.

LG 34UM88 oferă raportul de aspect 21:9 şi rezoluţie QHD, însă pe un panou plat. Acesta este orientat în special către cei care lucrează la birou şi au nevoie de spaţiu mai mult pe ecran pentru a realiza mai multe lucruri deodată. Artiştii care lucrează cu materiale video sau cu fotografii au de asemenea motive să aprecieze spaţiul în plus. În afară de existenţa unui port Thunderbolt 2, nu avem alte informaţii despre acest model.

Monitorul care va atrage toate privirile din tabăra LG este însă 27UD88, care vine cu o diagonală de 27” şi reozluţie 4K. Acesta este orientat exclusiv către profesionişti, fiind unul dintre cele mai moderne monitoare anunţate până în prezent. Acesta beneficiază de un port USB Type-C la standard USB 3.0. Acest lucru înseamnă că monitorul poate fi conectat la un computer printr-un simplu cablu USB. Cei care vor folosi acest monitor alături de un laptop compatibil vor putea să afişeze imagini pe monitor şi să încarce laptopul de la acesta printr-o singură conexiune USB, fiind destulă lăţime de bandă disponibilă pentru ambele operaţiuni. De asemenea, pentru cei care lucrează în producţie video, monitorul include preset-urile de culori Rec. 709 şi SMPTE-C.

Nu în ultimul rând, laptopul LG Gram 15 va fi prezentat pe îndelete la CES ca cel mai uşor model cu display de 15”. Acesta câtăreşte doar 980 de grame şi este construit din materiale rezistente. Acesta integrează procesoare Intel Core i din generaţia a şasea (Skylake) şi va fi orientat către utilizatorii interesaţi mai degrabă de portabilitate decât de performanţă.

Mai multe detalii despre toate aceste produse de la LG vom afla în luna ianuarie la CES 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult