ASUS VW198T – imagini clare şi rezoluţie înaltă

20.11.2007
ASUS VW198T – imagini clare şi rezoluţie înaltă
ASUS VW198T – Calitatea imaginii şi specificaţii tehnice

ASUS VW198TCalitatea imaginii a fost surprinzător de bună. Producătorul specifică o luminozitate de 300 cd/mp şi o rată de contrast de 3000:1 ce poate fi atinsa la activarea funcţiei ASCR (ASUS Smart Contrast Ratio) din meniu. Tehnologia ASUS Splendid este prezentă şi pe acest model şi oferă 4 presetări pentru imagine şi 3 pentru tonul de culoare a pielii. În plus, se poate selecta o temperatură de culoare specifică spectrului sRGB. Am fost foarte plăcut impresionaţi de opţiunea de scalare a imaginii la aspectul 4:3 din meniul monitorului. Aceasta se dovedeşte foarte utilă la rularea jocurilor care nu dispun de rezoluţii wide. Timpul de răspuns specificat pentru ecran este de 5 ms, iar efectul de ghosting a fost greu sesizabil în cazul imaginilor în mişcare.

În final, se poate afirma că monitorul ASUS VW198T este o alegere inspirată pentru aceia dintre dumneavoastră care dispun de un spaţiu limitat pe birou, dar nu vor să sacrifice calitatea şi rezoluţia imaginii.

Specificaţii tehnice:

  • Diagonală: 19” wide
  • Rezoluţie nativă: 1680×1050
  • Timp de răspuns: 5 ms
  • Rată de contrast: 3000:1 (ASCR)
  • Luminozitate: 300 cd/mp
  • Unghi de vizibilitate vertical/orizontal: 160/170
  • Conectori: DVI, D-Sub
  • Difuzoare: 2x1W
  • Greutate: 4,3 kg
  • Dimensiuni: 444x368x210 mm
ASUS VW198T – 19″ widescreen şi rezoluţie înaltă

Aspectul wide pentru monitoare s-a născut din raţiuni practice atât pentru producători, cât şi pentru utilizatori. Producătorii au ajuns la concluzia că se pot tăia mai multe panouri în format wide decât în format 5:4 dintr-o foaie TFT. Utilizatorii au apreciat spaţiul de lucru în plus şi avantajul oferit de format în cazul vizionării filmelor. ASUS VW198T face parte din noua serie de monitoare cu diagonala de 19” în format 16:10 de la producătorul taiwanez.

ASUS VW198T - monitor widescreen

Monitorul se evidenţiază prin rezoluţia de 1680×1050 de pixeli, specifică până acum modelelor cu diagonala de 20” sau 22”. Această micşorare a pixelilor are atât avantaje, cât şi dezavantaje. O rezoluţie mai mare va produce imagini mai clare şi va fi apreciată de cei care prelucrează fotografii sau lucrează în domeniul proiectării. Pe de altă parte, micşorarea diagonalei la aceeaşi rezoluţie implică, din perspectiva ochiului uman, o micşorare direct proporţională a obiectelor afişate.ASUS VW198T

Din punct de vedere al constucţiei, modelul VW198T nu se evidenţiază. Piciorul este fix, dar standul permite înclinarea ecranului cu un unghi de 25 deASUS VW198T grade. Finisajele sunt bine realizate, iar marginile display-ului sunt relativ înguste. Butoanele au fost amplasate frontal în partea dreaptă şi oferă acces la un meniu standard din punct de vedere al setărilor. Boxele încorporate cu puterea de 2 W au o calitate audio slabă şi sunt recomandate numai în caz de necesitate. Conectarea la calculator se face prin porturile D-Sub şi DVI-D. Acesta din urmă oferă suport pentru HDCP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News