Microsoft Blue Track – senzorul laser este depăşit?

28.08.2008
Microsoft Blue Track – senzorul laser este depăşit?

Cam aceasta ar fi concluzia pe care o poţi trage când citeşti pe site-ul Microsoft sloganul „Spune adio laserului”. Pentru data de 9 septembrie, divizia hardware a gigantului american ne pregăteşte o surpriză şi aceasta are legătură perifericele ce controlează cursorul pe ecran. La vederea banner-ului promoţional am stat şi ne-am gândit mult ce ar putea înlocui senzorul optic sau laser al unui mouse. Un posibil răspuns ar fi fost un senzor foto. El ar fi putut fi combinat cu cu un LED care să lumineze suprafaţa pe care este aşezat mouse-ul.

Microsoft Blue Track -o alternativa pentru senzorul laser

Imaginaţia ne-a luat-o însă cu mult înaintea tehnologiei. Microsoft nu s-a gândit încă atât de departe. În schimb, pentru a oferi ceva mai bun decât un senzor laser (care este totuşi un senzor performant), concurenţa Logitech a folosit un LED albastru şi o lentilă specială cu unghi larg. Se pare că această tehnologie, numită Blue Track, permite folosirea şoricelului pe suprafeţe dificile chiar şi pentru un senzor laser, cum ar fi lemnul nelăcuit, granitul sau covorul. Dacă ar fi fost să ne luăm după site-ul Microsoft, primele dispozitive care ar încorpora această tehnologie ar trebui să le vedem după data de 9 a lunii următoare.

Microsoft Explorer Mini Mouser

Din păcate pentru producătorul de perifierice, primul mouse cu Blue Track a apărut înainte de termen pe două site-uri din Europa. Se numeşte Micorosft Explorer Mini Mouse şi este un şoricel wireless pentru calculatore portabile. Preţul cu care fost postat pe un site italian este de 90 de euro, puţin cam piperat în comparaţie cu alte dispozitive similare, însă acceptabil datorită tehnologiei noi incluse. Aşteptăm anunţul oficial şi mai multe detalii de la Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News