Google Earth 6 – harta lumii văzută în 3D

Google Earth 6 aduce îmbunătăţiri pentru o experienţă mai realistă la navigarea celebrelor hărţi cu imagini prin satelit, îmbogăţite acum cu numeroase elemente 3D, dar şi noi moduri de vizualizare.

Unul dintre acestea este şi Google Maps Street View, acum complet integrat în suita Google Earth. Accesibil prin apăsarea butonului prezent pe panoul de navigaţie, modul Street View ne permite să facem un adevărat tur virtual al străzilor importante din oraşele mari, complet cu imagini reale, ce oferă o perspectivă la 360° asupra întregului peisaj stradal. Spre deosebire de versiunile anterioare, acum putem să ne plimbăm pe străzi folosind tastele direcţionale de pe tastatură, perspectiva de observaţie fiind actualizată cu imagini obţinute din locaţia reală, ce sunt schimbate pe măsură ce avansăm.

Începând cu versiunea 6, Google Earth a extins funcţia de modelare 3D şi la alte elemente decât clădiri şi trăsături geografice la scară largă, adăugând suport pentru modelarea vegetaţiei.

Activarea modului de reprezentare 3D a clădirilor îmbogăţeşte acum decorul prin "plantarea" de copaci pe marginile străzilor, în grădini şi parcuri, modelaţi după speciile native, caracteristice zonei geografice în care navigăm.

Funcţia de vizualizare a hărţilor istorice, introdusă începând cu Google Earth 5, a fost îmbunătăţită prin adăugarea unui nou mod de clasificare a hărţilor, în funcţie de data la care au fost obţinute, accesibil prin apăsarea unui buton în partea de jos a ecranului, prezent pe bara de status. În acest fel putem răsfoi mai uşor colecţia de imagini, organizate în funcţie de perioada istorică din care provin.

În ceea ce priveşte funcţionarea modului Street View se pare că mai avem de aşteptat pentru includerea străzilor din Bucureşti în baza de date Google Earth, dar putem măcar să experimentăm cu alte oraşe mari din Europa.

Modul de reprezentare 3D a clădirilor este din fericire complet funcţional, iar străzile sunt deja populate de copaci virtuali, ce reflectă mai mult sau mai puţin peisajul Bucureştean.

Trebuie ştiut că pentru a vă bucura pe deplin de funcţionalitatea 3D oferită de Google Earth 6, aveţi nevoie de o interfaţă grafică cu minime capabilităţi de accelerare 3D şi o conexiune bunicică la internet.

Descarcă aplicaţia Google Earth 6 de aici

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat