Trillian Astra – messenger-ul viitorului

Trillian Astra - messenger-ul viitorului

Pentru utilizatorii experimentaţi, Trillian este un nume cunoscut, o aplicaţie solidă cu o funcţionalitate mult peste cea oferită de aplicaţii similare gen Yahoo Messenger ori Live Messenger. Pentru ceilalţi, Trillian este un program pe care trebuie neapărat să-l încerce. Este o alternativă la programele amintite. De fapt, este mai mult decât o alternativă. Este un program care le face înlocuieşte pe celelalte şi chiar oferă multe funcţii în plus.

Cu Trillian te conectezi la mai multe reţele simultan, evitând să instalezi câte un program pentru fiecare reţea IM pe care o foloseşti (Yahoo, MSN, Google etc.). Nu doar că se poate conecta la mai multe reţele, dar Trillian este şi un aşa-numit multi mess. Poţi fi conectat simultan la 2 conturi de Yahoo, 3 de MSN şi 5 de Google, de exemplu.

Astra este cea mai nouă versiune de Trillian. De fapt, este în lucru de cel puţin un an, dar abia acum a fost sunt lăsaţi toţi utilizatorii să o testeze. Trillian Astra se dovedeşte un messenger modern, extrem de configurabil şi puternic. În plus, vine şi cu o interfaţă futuristă.

Trillian Astra

Cum pui mâna pe el

Ca să intri în posesia lui Trillian Astra trebuie să parcurgi câţiva paşi. Nu este la fel de uşor de găsit ca orice alt program. În primul rând trebuie să intri aici si sa te înregistrezi. Vei primi un e-mail cu link-ul paginii de unde poate fi descărcat programul şi cu un cod (token). După ce l-ai descărcat şi instalat trebuie să-ţi faci un cont. În procesul de creare a contului îţi va fi cerut şi codul primit pe mail. Apoi, vei primi un nou e-mail cu un cod de confirmare pe care trebuie să-l completezi. Abia după acest pas poţi în sfârşit să foloseşti Trillian Astra.

Cu ce se laudă

Trillian AstraTrillian Astra oferă un număr foarte mare de facilităţi şi opţiuni de personalizare a interfeţei şi a modului de utilizare. Voi enumera câteva dintre acestea, în celece urmează.

  • se poate conecta la mai multe reţele de IM, inclusiv Skype
  • poate rula în paralele mai multe conturi ale aceleiaşi reţele (multi mess)
  • se conectează şi la reţele sociale gen Twitter, My Space etc.
  • tab-uri – mai multe conversaţii într-o singură fereastră, organizate pe diverse criterii; de exemplu poţi grupa într-o singură fereastră toate contactele dintr-un anumit grup.
  • mai multe teme; tema principală oferă numeroase opţiuni coloristice
  • instant lookup – documentare pe wikipedia sau ştiri prin RSS direct în fereastra de convorbiri
  • configurare amănunţită a status-urilor, notificărilor, a listei de contacte şi a conversaţiilor
  • excepţii de la setări – pentru unele contacte poţi stabili reguli diferite de setările generale
  • poţi alege poziţia exactă de pe desktop, unde vor fi afişate ferestrele cu conversaţii
  • setarea unui antivirus în scopul scanării fişierelor transferate
  • arhivă cu multe facilităţi – căutare, grupare a mesajelor, bookmark-uri etc.

Trillian Astra

În afară de cele enumerate, Trillian Astra oferă şi multe alte funcţii mai mult sau mai puţin importante, ori detalii care dovedesc grija celor care se ocupă de acest program.

Poţi descărca Trillian Astra şi de pe go4it.ro, folosind butonul de mai jos. Asta însă nu te va scuti de procesul complicat de creare unui cont şi de confirmare.

Trillian Astra

Urmărește Go4IT.ro pe Google News