Wi-Fi Assist din iOS 9 va asigura navigarea neîntreruptă pe internet

Wi-Fi Assist din iOS 9 va asigura navigarea neîntreruptă pe internet

iOS 9 se va lansa cel mai probabil luna viitoare, însă cei care au acces la versiunea beta a noului sistem de operare Apple descoperă funcţii noi ascunse în meniuri după fiecare nou update. Odată cu lansarea din septembrie, utilizatorii de iPhone şi iPad vor avea mai puţine momente de frustrare atunci când sunt conectaţi la reţele WiFi cu semnal slab sau cu viteză limitată, întrucât vor avea acces la noua funcţie „Wi-Fi Assist”.

Odată activat, Wi-Fi Assist poate compensa pentru vitezele scăzute de pe reţele wireless cu trafic de pe conexiunea de date a telefonului sau tabletei. Desigur, acest lucru va consuma trafic din abonamentul de telefonie, însă va aduce de la sine o experienţă de navigare online superioară. Desigur, conexiunea Wi-Fi poate fi dezactivată manual pe iOS 8, moment în care telefonul trece automat pe 3G sau 4G.

Wi-Fi Assist elimină însă un pas din acest proces, făcând tranziţia chiar dacă telefonul este în continuare conectat la reţeaua Wi-Fi. Veştile despre noua funcţie din iOS 9 ne aminteşte de funcţionalitatea asemănătoare din Android Lollipop, care elimină automat din listă reţelele WiFi care nu se pot conecta rapid la internet. Vom putea testa Wi-Fi Assist odată cu lansarea noului iOS, care va conincide probabil cu debutul noilor generaţii de iPhone, care apar în general în luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult