iOS 9 Beta 1 disponibil pentru publicul larg

10.07.2015
iOS 9 Beta 1 disponibil pentru publicul larg

Apple a promis o versiune beta a lui iOS 9 pentru utilizatorii de rând, iar astăzi au fost pornite înscrierile în acest program. Aceasta este prima dată când compania oferă astfel de versiuni neterminate pentru publicul larg înainte de lansarea oficială a unui sistem de operare nou şi doreşte să ducă la depistarea cât mai multor probleme pentru a le repara până în momentul debutului din toamnă.

Pentru a intra în programul de testare, trebuie urmăriţi câţiva paşi simpli. În primul rând, trebuie să intraţi pe site-ul dedicat acestuia şi să vă autentificaţi folosind Apple ID-ul personal, acelaşi pe care îl folosiţi pe telefon pentru cumpărăturile din AppStore sau pentru iCloud. Apoi, va trebui acceptat un document de tip EULA, prin care îţi oferi acordul pentru a folosi un software nefinisat şi care informează utilizatorii că Apple nu poate fi tras la răspundere pentru problemele aduse de iOS 9 Beta.

Ultimul pas este accesarea site-ului de pe smartphone şi descărcarea unui profil nou, care oferă acces la fişierul de actualizare. Odată instalat profilul, în meniul software updates poate fi pornită instalarea. Varianta disponibilă în acest moment aduce sistemul de operare la versiunea 9.0 beta 1, ceea ce sugerează că vor mai apărea noi versiuni în săptămânile care urmează. Printre cele mai importante noutăţi se regăseşte noul mod „low power” care ar putea ajuta la îmbunătăţirea duratei de utilizare a dispozitivului la o singură încărcare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult