Windows 10, finalizat

16.07.2015
Windows 10, finalizat

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Microsoft a încheiat pregătirile pentru evenimentul de lansare Windows 10 programat să aibă loc peste doar câteva zile, selectând build-ul cu numărul 10240 pentru a fi livrat producătorilor OEM ca versiune RTM oficială.

Etapa RTM (Release To Manufacturing) semnalează faptul că sistemul de operare a ajuns la forma finală de prezentare şi nu va mai primi modificări importante până la evenimentul oficial de lansare. Totuşi, asta nu înseamnă că Microsoft a terminat lucrul la Windows 10, ci doar că sistemul de operare a fost adus la un nivel de funcţionare suficient de bun pentru debutul oficial.

Windows 10, finalizat

Astfel, în urma evenimentului de lansare programat pentru 29 iulie, Microsoft va oferi Windows 10 mai întâi celor aproximativ 5 milioane de utilizatori înrolaţi în programul de testare Windows Insider. Dacă în această primă fază nu sunt raportate probleme majore, Microsoft va da undă verde pentru livrarea sistemului Windows 10 partenerilor OEM şi apoi publicului larg, cei din urmă putând face upgrade la Windows 10 în urma unui download de aproximativ 3GB livrat prin serviciul Windows Update.

Comparat versiunilor anterioare de Windows, Microsoft a ales un mod de abordare radical diferit, în care Windows 10 este tratat ca pe un serviciu oferit utilizatorilor şi nu un produs final. Astfel, utilizatorii Windows 10 se pot aştepta să aibă parte de actualizări periodice, care îmbunătăţesc şi extind funcţionalitatea sistemului de operare. Pentru a încuraja adoptarea rapidă a noii platforme, Microsoft a dezvăluit şi că va oferi celor care folosesc versiuni mai vechi ale sistemului de operare (cu sau fără licenţă), upgrade gratuit la Windows 10 în primul an de la lansarea oficială. Decizia fără precedent în istoria companiei a fost luată în speranţa ca numărul mare de noi utilizatori recrutaţi într-un timp scurt să convingă dezvoltatorii de aplicaţii să acorde mai multă atenţie noii versiuni Windows.

Revenind la presupusa versiune Windows 10 RTM (build 10240), aceasta trebuie livrată producătorilor de echipamente cu ceva timp înaintea evenimentului oficial de lansare, pentru a putea fi aplicată lotului iniţial de dispozitive ce vor ajunge pe rafturile magazinelor imediat după lansare. Spre exemplu, producătorul Dell şi-a anunţat deja intenţia de a vinde PC-uri cu Windows 10 chiar în ziua lansării, confirmând astfel în mod indirect existenţa kit-ului de instalare RTM.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult