Windows 8 a fost lansat, debutează cu promoţii şi campanii

26.10.2012
Windows 8 a fost lansat, debutează cu promoţii şi campanii

La aproape un an de la prima prezentare oficială, Microsoft a anunţat astăzi disponibilitatea globală a produsului Windows 8, noua versiune a sistemului de operare omniprezentei platforme Windows. Aducând o schimbare majoră şi controversată de interfaţă, Windows 8 se înscrie astfel pe lista jaloanelor majore Windows, alături de versiunile ’95, XP sau Vista.

Conform Microsoft, începând cu 26 octombrie, consumatorii şi companiile din România vor putea achiziţiona Windows 8 din magazinele de retail locale şi de la partenerii comerciali, într-o diversitate de zeci de device-uri disponibile de la partenerii OEM. Windows 8 va fi disponibil în peste 140 de pieţe şi în 37 de limbi în cele două versiuni principale, Windows 8 şi Windows 8 Pro, în timp ce versiunea dedicată organizaţiilor comerciale de mari dimensiuni este Windows 8 Enteprise. Tot începând de astăzi este disponibil un nou membru al familiei Windows – Windows RT. Realizat pentru tabletele bazate pe arhitectura ARM, Windows RT va fi preinstalat pe device-uri noi.

Cum noul sistem de operare a fost deja prezentat de către Go4it, atât în versiunea x86 cât şi ARM, vom sări peste noutăţile aduse direct la promoţiile Microsoft, pentru care noile platforme software sunt critice pentru viitorul său în epoca mobilităţii.

În completarea seriei de produse noi cu Windows 8 disponibile în magazinele de retail, consumatorii au posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Pana la sfârşitul lunii ianuarie 2013, consumatorii care utilizează în acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achiziţiona Windows 8 Pro Upgrade la preţul promoţional de 59,99 EUR de la majoritatea partenerilor din România sau pot opta pentru o versiune descărcabila online, la un preţ de 29,99€. În plus, tot până la acea dată, Microsoft va oferi gratuit actualizarea Media Center pentru utilizatorii Windows 8 Pro, pentru utilizatorii versiunii de bază acesta având un preţ de 69.99€.

Pentru a marca ziua lansării, Microsoft, împreună cu DOMO, Media Galaxy si Flanco, vor oferi primilor 50 de clienţi din fiecare magazin participant un Xbox gratuit la achiziţia unui device cu Windows 8, iar următorii 100 de clienţi vor primi un cupon în valoare de 350 RON, valabil la achiziţia unui device nou cu Windows 8. Oferta este valabila în data de 26 octombrie 2012 intre orele 19:30 şi 22:00, în următoarele magazine: Flanco Sun Plaza, DOMO Afi Cotroceni si Media Galaxy Băneasa. Toţi clienţii care achiziţionează un portabil Windows 8 care foloseşte un procesor Intel de la oricare din partenerii Microsoft în perioada 26 octombrie – 31 decembrie 2012, primeşte gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, în limita a 1 GB/lună.

Un nou Windows, o nouă intefaţă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News