Google a retras de la vânzare ediţia de 16 GB a tabletei Nexus 7

23.07.2012
Google a retras de la vânzare ediţia de 16 GB a tabletei Nexus 7

Ediţia cu 16 GB memorie internă a tabletei Nexus 7 a fost retrasă temporar de la vânzare, după ce stocurile iniţiale de produse au fost epuizate în întregime.

Aparent, Google a subestimat cu mult succesul de care avea să se bucure versiunea de 16 GB a tabletei Nexus 7, pregătind un volum prea mic de produse pentru lansarea iniţială, întreţinut de fabrici a căror capacitate de producţie nu poate ţine pasul cu cererea venită din piaţă. Drept urmare, Google s-a văzut nevoit să retragă de la vânzare noua tabletă pentru a nu ajunge în situaţia de a nu putea onora in timp util comenzile primite.

Google a mizat iniţial pe versiunea cu 8 GB de memorie a tabletei Nexus 7, aşteptată să obţină volumul cel mai mare de vânzări datorită preţului de achiziţie cu 50 dolari mai mic. În schimb, modelul de 16 GB, cu preţ de 250 dolari, a fost cel care s-a bucurat de un succes răsunător.

Google Nexus 7

Lecţia dată de utilizatori arată că succesul pe piaţa tabletelor nu ţine doar de obţinerea celui mai mic preţ cu putinţă, ci şi atingerea unui echilibru optim între facilităţile oferite, raportat la nevoile utilizatorilor.

Între timp, până ce Google şi Asus vor reuşi să refacă stocurile, mai este disponibilă la vânzare doar versiunea cu 8 GB memorie internă a tabletei Nexus 7.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult