Există deja accesorii pentru iPad Pro

17.04.2015
Există deja accesorii pentru iPad Pro

Zvonurile despre un iPad mai mare nu par să se oprească, în ciuda reticenţei companiei Apple de a anunţa un asemenea dispozitiv. Am primit în trecut informaţii neoficiale despre specificaţiile presupuse ale acestei tablete, alături de imagini cu o carcasă din aluminiu care pare să fie realizată de Apple. Cea mai nouă dovadă despre existenţa acestui produs este o husă, care pare să se alinieze cu celelalte zvonuri lansate în ultima vreme.

Avem în imagini o husă de tip folio care ar trebui să găzduiască un iPad sensibil mai mare decât actualul Air 2. Deşi nu avem la îndemână măsurători exacte, informaţiile pe care le-am avut la îndmână până acum spun că display-ul ar putea măsura aproximativ 12” în diagonală, lucru care nu pare tocmai greşit privind aceste fotografii. Pe lângă acest detaliu destul de evident, există şi alte câteva orificii care nu apareau în trecut pe alte tablete ale companiei.

Primul este un port lateral, care ar putea sau nu să fie un conector Lightning secundar. Având în vedere că Apple este una dintre primele companii care a adoptat standardul USB Type-C pentru noul Macbook, există posibilitatea ca unul dintre acestea să adopte această mufă. Alte orificii noi se găsesc atât în partea de jos, cât şi în partea de sus a dispozitivului. Judecând după amplasamentul lor şi după lipsa unui orificiu dedicat pentru difuzoare, este posibil ca iPad „Pro” să ofere un nou sistem audio, cu două boxe în fiecare parte a dispozitivului.

Mai interesantă este însă discuţia despre sistemul de operare pe care îl va rula noua tabletă. Deşi iOS pare să fie răspunsul logic, este posibil ca Apple să lucreze la o variantă mai avansată a acestuia, care să permită rularea mai multor aplicaţii de productivitate simultan pe acelaşi ecran sau care să ofere suport pentru un stylus. Întrucât versiunile de tablete ale iOS sunt diferite în câteva moduri mai puţin evidente faţă de cele pentru telefoane, nu ar fi ieşit din comun să vedem un iOS „Pro” pe noul iPad.

Probabil că până la evenimentul anual din toamnă, unde Apple anunţă de obicei noile sale tablete nu vom afla nimic oficial despre acest produs. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult