Sony VAIO Duo 11 – când ultrabook-ul se întâlneşte cu tableta

04.09.2012
Sony VAIO Duo 11 - când ultrabook-ul se întâlneşte cu tableta

Designul acestui dispozitiv nu este o noutate. Asus Transformer Slider arăta aproape la fel. Sony VAIO Duo 11 este un PC hibrid. Închis, arată ca o tabletă. Deschis, ar putea putea aduce cu un laptop de 11.6”. Aşa cum era de aşteptat, ecranul este sensibil la atingere, iar interfaţa poate fi controlată cu un stilus cu senzor de presiune. Pe cei 11.6” sunt dispuşi 1920×1080 pixeli, panoul fiind numit OptiContrast. Am fi spus că este exagerat dacă n-am mai fi văzut un ecran similar de la Sony până acum sau chiar cu o densitate mai mare de pixeli.

Sony VAIO Duo 11 - ultrabook sau tabletă, cu ecran full HD de 11.6"

Sony VAIO Duo 11 pare să fie o jucărie performantă. În carcasa cu o grosime de 18 mm avem un procesor Intel Core i3, Core i5 sau Core i7 de tip ULV din gama Ivy Bridge, un SSD de 128 GB sau 256 GB şi 4 GB sau 8 GB RAM. Ultrabook-ul tabletă cântăreşte 1,3 kg şi tind să cred că producătorul a folosit nişte materiale exotice pentru a ajunge la această performanţă. Pe laturi se găsesc două porturi USB, unul HDMI şi chiar şi o ieşire video VGA. Unul din porturile USB ar putea să fie de tip Light Peak, similar cu cel oferit de ultima iteraţie a lui VAIO Z.

Sony VAIO Duo 11 - stilus cu senzor de presiune

La baza ecranului se găseşte un buton cu noua siglă Windows, ceea ce indică prezenţa sistemului de operare Windows 8. Aflăm de la producător că versiunea rulată va fi Pro, un fapt confirmat şi de configuraţia portabilului. Cele două camere cu care este dotat VAIO Duo 11 au rezoluţia de 2 MP. Sony nu a anunţat preţul ultrabook-ului hibrid, însă ar trebui să-l aşteptăm pe piaţă începând din luna octombrie.

Sony VAIO Duo 11 va ajunge pe piaţă în luna octombrie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News