ASUS Zenfone Zoom şi Zenfone 2 Deluxe disponibile acum în România

10.03.2016
ASUS Zenfone Zoom şi Zenfone 2 Deluxe disponibile acum în România

ASUS a lansat astăzi în România cele mai noi modele de smartphone-uri din gama Zenfone. Zenfone Zoom este primul smartphone al companiei care include un obiectiv cu zoom optic, în timp ce Zenfone 2 Deluxe Special Edition vine cu spaţiu de stocare generos. Ambele modele sunt bazate pe platforma Zenfone 2, lansată anul trecut, beneficiind de procesoare Intel şi sistem de operare Android Lollipop preinstalat.

Marea atracţie a lui Zenfone Zoom este camera foto, după cum sugerează şi numele. Aceasta beneficiază de un senzor de 13 megapixeli şi un obiectiv cu lentile Hoya echivalent cu distanţa focală de 28-84mm de pe full frame, cu diafragmă f/2.7-4.8. Smartphone-ul foto foloseşte tehnologia de focalizare laser, întâlnită în trecut pe modelele Zenfone Laser şi Max, stabilizare optică (o premieră pentru gama Zenfone) şi blitz LED dual-tone. Asemeni modelelor de top din gama Zenfone, Zoom foloseşte procesor quad-core Intel Atom Z3580 la 2,3 GHz, dispune de 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern. Acumulatorul nedetaşabil de 3.000 mAh se întoarce alături de camera foto de 5 megapxieli pe partea din faţă.

Butoanele au fost plasate însă pe laterala din dreapta, cele pentru volum fiind folosite şi pentru funcţia de zoom, în timp ce în partea de jos a dispozitivului au fost ataşate două butoane pentru cameră: record video şi un declanşator în două trepte pentru fotografie. Spre diferenţă de alte modele Zenfone, Zoom dispune de sticlă Gorilla Glass 4 pentru protecţia display-ului, o ramă metalică în jurul display-ului, iar capacul de pe spate este dintr-un plastic texturat care imită pielea. Cu această ocazie, ASUS a lansat şi un blitz care se ataşează de telefon magnetic, oferind mai multă flexibilitate în situaţii de iluminare scăzută.

Zenfone 2 Deluxe este însă o nouă ediţie specială a „vechiului” Zenfone 2 high-end. Cei doi factori care fac diferenţa sunt spaţiul de stocare intern de 128 GB (care poate fie extins cu încă 128 GB folosind carduri microSD) şi designul puţin modificat. Capacul de pe spate include un model angular, iar în jurul display-ului a fost adăugată o bandă roşie. Procesorul este puţin mai puternic decât al modelului precedent, ASUS optând pentru Intel Atom Z3590, un quad-core la 2,5 GHz. Cei 4 GB memorie RAM, camera foto de 13 megapixeli fără focalizare laser şi sticla Gorilla Glass 3 rămân însă neschimbaţi.

Ambele modele se găsesc deja în oferta magazinelor de specialitate şi sunt listate la preţuri ridicate faţă de variantele precedente. Zenfone Zoom are un preţ de listă de 2.499 lei, în timp ce Zenfone 2 Deluxe Special Edition porneşte de la 2.249 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult