Cât de uşor se zgârie carcasa noului iPhone 7 (VIDEO)

16.09.2016

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus vin în carcasă rezistentă la apă şi praf, pentru care Apple nu asigură însă garanţie. În ce priveşte rezistenţa la zgârieturi, oficialii companiei declară din start că acestea fac parte din uzura normală a produsului şi recomandă achiziţionarea unor carcase de protecţie. Dar cât de rău stau lucrurile, de fapt?

Ştim deja despre versiunea Jet Black a modelului iPhone 7 că nu este imună la zgârieturi, acest aspect fiind comunicat chiar de Apple, însă testele făcute într-un clip YouTube arată că şi versiunea obişnuită, de culoare negru-mat, este susceptibilă la zgârieturi cauzate de contactul cu obiecte ascuţite.

Din fericire, carcasa confecţionată din aluminiu vopsit prin procedeul de anodizare nu este afectată prea mult de transportul în buzunar, împreună cu alte obiecte uzuale cum sunt cheile autoturismului, semnele lăsate putând fi şterse la fel ca urmele obişnuite de murdărie.

Ecranul protejat cu sticlă minerală rezistă şi el la zgârieturi superficiale, similar altor modele smartphone echipate cu ultima versiune de Gorilla Glass. Excepţie fac doar urmele lăsate de obiecte foarte ascuţite, destul de rar întâlnite în condiţii de utilizare normale. Chiar şi aşa, scutul din sticlă aplicat peste ecran este mai puţin durabil decât tratamentul cu strat de safir folosit la seria iPhone 6.

Rezultate similare au fost observate şi în cazul lentilei pentru camera foto, respectiv a senzorului biometric integrat cu butonul Home. În timp ce Apple descrie ambele elemente ca fiind protejate cu strat de safir, testele practice demonstrează o rezistenţă comparabilă suprafeţelor din sticlă Gorilla Glass, acoperind majoritatea scenariilor de utilizare, însă nu şi extreme cum ar fi contactul cu lama foarte ascuţită a unui cuţit.

Astfel, deşi carcasa lui iPhone 7 este bine protejată pentru folosirea în condiţii de utilizare normală, accidentele care implică lovirea telefonului de suprafeţe dure sau căzături pe asfalt vor lăsa cu siguranţă urme vizibile, achiziţionarea unei carcase de protecţie fiind singura măsură care poate preîntâmpina aceste situaţii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult