Telefoanele de la CES 2008

Telefoanele de la CES 2008
Samsung, Motorola şi iRiver

Samsung F490

Producătorul coreean a venit la CES 2008 cu un terminal chiar dacă nu original (moda iPhone încă face ravagii), cel puţin interesant. Samsung F490 se poate lăuda cu un ecran cu funcţii touch de 3.2 inch şi o cameră foto de 5 MP, ceea ce nu se poate spune despre iPhone. Ca funcţie distinctivă, Samsung F490 integrează serviciul de căutare al celor de la Google.

Samsung F490

Motorola ROKR E8

Pentru a reveni din pasa proastă în care se află, Motorola are nevoie să vină cu ceva într-adevăr deosebit, dacă nu chiar revoluţionar. Din păcate pentru ei, ROKR E8 nu este telefonul care să-i scoată din impas. Singurul punct forte al acestuia este spaţiul de stocare intern de 2 GB. Acesta poate fi extins cu ajutorul cardurilor microSD. ROKR E8 are butoane cu rol dublu, ce pot fi folosite pentru comenzilor normale, dar şi pentru player-ul MP3. Versiunea prezentată la CES a fost doar un prototip.

Motorola ROKR E8

iRiver Phone

Cei de la iRiver sunt apreciaţi pentru playerele MP3 pe care le produc. De aceea, a fost o surpriză pentru toată lumea telefonul cu care au venit la CES. iRiver Phone este inspirat evident de iPhone. La baza sa stă sistemul de operare Linux pentru dispozitive mobile. iRiver Phone se poate lăuda cu un ecran de 3 inch, suport GPS, 4 GB spaţiu de stocare şi cameră foto de 2 MP.

Pentru industria comunicaţiilor, CES 2008 a fost doar preambulul, pentru că luna viitoare urmează târgul 3GSM care se desfăşoară la Barcelona. Acesta este de fapt cel mai important eveniment pentru producătorii şi fanii tehnologiilor de telecomunicaţii.

Sony Ericsson şi Nokia

Telefoanele mobile au fost la loc de frunte şi la ediţia din acest an a CES. Toţi producătorii importanţi, Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Motorola, au venit cu ceva la CES 2008. Unii au venit cu modele noi, alţii au adus prototipuri. Ba chiar am avut parte şi de surprize majore, cum a fost cazul iRiver care au realizat că "i"-ul lor aduce cu cel de la iPhone.

3 modele Sony Ericsson

Sony Ericsson a fost producătorul care a venit nu cu un singur telefon nou la CES 2008, ci chiar cu 3. Producătorul japonezo-suedez a prezentat 3 telefoane din clasa de mijloc, două din seria Walkman şi un clamshell din seria Z: W760, W350 şi Z555.

Premiantul este W760, telefon dotat cu suport 3G, GPS, cameră foto de 3.15 MP şi nelipsitul slot M2 (în pachet este inclus un card de 1 GB). Ca design, nu pot să spun că sunt impresionat de acest model, în special tastatura nu mi se pare tocmai atrăgătoare.

Sony Ericsson W760

Pe de altă parte Sony Ericsson W350 beneficiază de un design mult mai apetisant. Alături de funcţiile specifice clasei Walkman, W350 include o serie de caracteristici nu tocmai de top, precum camera foto de numai 1.3 MP sau ecranul cu rezoluţie de 128 x 160 pixeli.

Sony Ericsson W350

Cel de-al treilea model, clamshell-ul Z555, este (din punctul de vedere al caracteristicilor) la nivelul lui W350, însă se diferenţiază prin sistemul de control pe baza gesturilor. Comenzile uzuale (acceptarea sau respingerea unui apel, oprirea alarmei etc.) se fac prin simpla trecere a palmei prin dreptul camerei telefonului.

Sony Ericsson Z555

Nokia Eco Sensor Concept

Nokia nu a venit cu nicio noutate remarcabilă la ediţia din acest an a CES. În schimb, a adus un prototip – şi acesta nefuncţional – al dispozitivului cunoscut sub numele de Nokia Eco Sensor. Alcătuit din două părţi (terminalul propriu-zis şi o brăţară cu senzori), acesta poate furniza informaţii legate de mediul înconjurător şi de starea de sănătate a proprietarului. Ambele componente sunt produse din materiale reciclabile.

Nokia Eco Sensor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News