Galaxy S5 – noi detalii despre specificaţii şi data de lansare

Galaxy S5 - noi detalii despre specificaţii şi data de lansare

Galaxy S5, următorul top de gamă Samsung pentru linia smartphone cu Android începe să prindă contur în fabricile partenere, ultimele zvonuri prevestind o lansare timpurie, pregătită pentru luna ianuarie 2014. Din păcate imaginile cu noul design se lasă aşteptate, nu şi detaliile privind posibilele specificaţii.

Galaxy S5 - noi detalii despre specificaţii şi data de lansare

Chiar şi cu 40 milioane exemplare Galaxy S4 vândute până acum, oficialii Samsung nu sunt prea încântaţi de actualul top de gamă smartphone, al cărui progres nu prea s-a potrivit cu predicţiile de la momentul lansării. Drept urmare, este nevoie ca succesorul Galaxy S5 să vină cu un pachet convingător de specificaţii şi design exterior diferit. Dacă pentru design este speculată posibila înlocuire a carcasei din plastic cu una din metal şlefuit, la nivel de hardware este anunţată trecerea la chipsetul Exynos 6, prevăzut cu CPU octo-core pe 64biţi.

Detaliile privind ecranul lui Galaxy S5 nu sunt disponibile momentan, însă probabil rezoluţia 1080p va fi păstrată şi pentru noul model. Camera foto este aşteptată să ofere poze la rezoluţia de 16MP, obţinute cu ajutorul unui senzor bazat pe tehnologie CMOS.

Galaxy S5 ar putea fi primul smartphone cu 4GB memorie RAM, după ce ultimul record a fost stabilit de modelul Galaxy Note 3 lansat în luna septembrie în configuraţie cu 3GB memorie RAM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult